INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATENTATE

Jihadistul ISIS care a ucis 38 de oameni era fan Real Madrid

Seifeddine Rezgui, ucis de poliție. Lîngă el, Kalașnikovul folosit în atentat +2   FOTO
Seifeddine Rezgui, ucis de poliție. Lîngă el, Kalașnikovul folosit în atentat

Articol de - Publicat luni, 29 iunie 2015 00:00

Fotbalul a fost marea pasiune a lui Seifeddine Rezgui, teroristul care a făcut prăpăd cu un Kalașnikov pe o plajă din Sousse, Tunisia.

Student la Aeronautică, tunisianul în vîrstă de 23 de ani juca fotbal zilnic cu prietenii și posta pe Facebook mesaje legate de Real și de "naționala" țării sale.

Vineri, la prînz, era soare și liniște la Sousse, frumoasa stațiune tunisiană de pe coasta Mediteranei. Turiștii se bronzau pe plaja din fața hotelului Imperial Marhaba, de 5 stele, cînd Seifeddine Rezgui și-a aruncat umbrela în care ascundea arma și a ridicat amenințător un pistol-mitralieră AK47. Dintr-o dată, totul s-a întunecat.

Teroristul ISIS, un kamikaze îmbrăcat în tricou și bermude negre cunoscut sub pseudonimul Abu Yahya al Qayrawani, a apăsat pe trăgaci. Trecuseră cinci minute peste ora 12:00.

"Trăgea întruna, iar oamenii cădeau în nisip. Împușcați. Morți. Mulți nici n-au avut timp să realizeze ce li se întîmplă"
Elli Makin, supraviețuitoare a atentatului, pentru Daily Mail

Antrenoarea de tenis britanică Elli Makin a scăpat ca prin minune. Ea spune că majoritatea străinilor au crezut inițial că sînt focuri de artificii. Cînd și-au dat seama, a fost prea tîrziu pentru unii dintre ei.

25 de minute cu gloanțe și moarte

Jihadistul ISIS a mers de-a lungul malului, apoi a tăiat plaja învîrtind Kalașnikovul ca pe o jucărie, și-a schimbat încărcătorul și a intrat în recepție la Imperial Marhaba. Unde gloanțele au făcut din nou ravagii.

A ieșit, încercînd să-și continue vînătoarea la Hotel Rui Bellevue. Atunci au apărut polițiștii. Care au început să închidă cercul în jurul fanaticului. L-au lovit puțin mai tîrziu. Mortal. Era 12:30. O jumătate de oră înfiorătoare. 38 de turiști fuseseră uciși.

15britanici și-au pierdut viața în atacul terorist din Tunisia

 Cine este acest Seifeddine Rezgui? Avea 23 de ani, era student la Facultatea de aeronautică, iar teribilul atentat care a cutremurat lumea întreagă i-a șocat familia. "Am fost toți uluiți cînd am auzit vestea și am văzut imaginile. Mama sa a fost devastată", a afirmat unchiul acestuia pentru Sunday Telegraph.

Semnele care au fost ignorate

Aceeași rudă dezvăluie că Seifeddine era pasionat de fotbal, juca zilnic cu prietenii în orașul natal, Gaafour, situat la 114 kilometri sud-vest de capitala Tunis. Și posta pe pagina sa de Facebook mesaje legate de clubul favorit, Real Madrid, și de echipa națională.

Se spune că a fost racolat de ISIS în urmă cu cîțiva ani. Iar pe Facebook au apărut filmulețe ale Statului Islamic și cuvinte care demonstrau legătura lui cu organizația teroristă: "Dacă jihadul e o crimă, atunci eu sînt un criminal".

În prima zi din 2015 a lansat ultimul mesaj:

"Fie ca Domnul să mă salveze din această lume nedreaptă și să-i facă pe oameni să sufere. Ei își aduc aminte de tine doar cînd mor"

Totuși, serviciile secrete tunisiene nu l-au considerat periculos. Și, pe 26 iunie 2015, în a zecea zi de Ramadan, a masacrat 38 de turiști veniți în vacanță pe coasta Mediteranei.

Arbitru ucis împreună cu unchiul și bunicul

Printre victimele masacrului de la Sousse a fost și englezul Joel Richards. Acesta, un student în vîrstă de 19 ani la Universitatea din Worcester, visa la o carieră în arbitraj și începuse din diviziile inferioare. El apare într-o poză alături de fostul mare "central" britanic Howard Webb, arbitrul finalei CM 2010. Tot vineri, și-au pierdut viața unchiul și bunicul său. Unicul supraviețuitor a fost Owen, 16 ani, rănit la umăr.

"Cerc de oțel în jurul Wimbledonului"

Premierul britanic David Cameron a dat alarma: "Există o amenințare teroristă dură, imediată". Și vrea ca turneul de tenis de la Wimbledon să fie păzit de poliție și serviciile secrete ca o fortăreață. Pentru a bloca orice eventual plan ucigaș ISIS. Mai ales că, pe 7 iulie, în a doua săptămînă a competiției, se comemorează 10 ani de la atentatul asupra Londrei. Pe 7 iulie 2005, 52 de oameni au fost omorîți, iar alți 700 răniți.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
para.para
para.para  •  29 Iunie 2015, 19:40

Faptul ca postarea de mai sus nu are nici o legatura cu sportul, asa cum ne-a obisnuit gesepeul, nu mai surprinde pe nimeni, poporul roman e prea indobitocit ca sa mai realizeze ceva in viata. In schimb e halucinant, incredibil, fabulos, ba chiar o tara intreaga (romanika) e in stare de soc, pentru ca teroristul nu era fan 5teaua, fcsb sau echipa gesepeului.

1415324202129161
Manuel Xavier  •  29 Iunie 2015, 17:08

Acest criminal nenorocit ar fi trebuit dat foc cu benzina, de viu.

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  29 Iunie 2015, 15:59

SCOP... URA SI TEROARE PT UNII... INDENTIFICAREA INAMICULUI PT ALTII.... FINAL.... DIVIDE ET IMPERA...CUM... ORICUM

Vezi toate comentariile (22)
Comentează