INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ce a făcut Joan Laporta în scandalul de corupție în care e implicat clubul FC Barcelona » Ziariștii din Spania au dezvăluit: „A fost activată alerta!”

Joan Laporta, președintele de la FC Barcelona. Foto: Imago Images
Joan Laporta, președintele de la FC Barcelona. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 07 aprilie 2023 13:09 / Actualizat vineri, 07 aprilie 2023 13:53

Joan Laporta, președintele de la FC Barcelona, a trimis scrisori oficiale la FIFA și UEFA în legătură cu „Cazul Negreira”, ce se poate solda cu pedepsirea clubului catalan, acuzat de corupție.

Șeful liderului din LaLiga încearcă să tragă de timp în fața amenințărilor tot mai mari cu excluderea din partea UEFA și FIFA, în scandalul de corupție în care este implicată Barcelona. 

Conform Radio Catalunya, președintele clubului blaugrana a cerut joi, în mod expres, autorităților fotbalistice să aștepte mai întâi decizia judecătorească în „Cazul Negreira”, înainte de a lua în considerare măsuri disciplinare și sancțiuni sportive.

Victorie pentru conducerea lui Dinamo! Planul de reorganizare a fost aprobat
DINAMO
Victorie pentru conducerea lui Dinamo! Planul de reorganizare a fost aprobat

Ce a făcut Joan Laporta în scandalul de corupție în care e implicat clubul

„Laporta a urmat aceleași linii ale discursului de la declanșarea acestui scandal. Barcelona vrea să se apere și să explice faptele întâmplate, acesta e mesajul transmis către FIFA și UEFA”, scrie Marca. 

Și adaugă că „UEFA ar putea lua o decizie chiar și înaintea unei hotărâri definitive din partea instanței, dacă va susține că reputația Champions League ar fi afectată de simpla participare a echipei catalane.

Forul continental a cerut informații despre acest caz. A vrut să afle dacă e vorba despre o investigație, dacă urmează un proces și care sunt probele existente. Un lucru este însă sigur, a fost activată alerta la Nyon, iar participarea în Ligă este în mare pericol pentru Barcelona. UEFA își rezervă dreptul de a nu accepta echipe care strică imaginea competiției”.

Barcelona nu riscă nimic la nivel sportiv în Spania, însă președinții în cauză riscă închisoarea

Potrivit anchetatorilor, FC Barcelona a plătit în total peste 7,3 milioane de euro lui Jose Maria Enriquez Negreira, fost arbitru și ex-vicepreședinte al Comisiei de Arbitraj a federației spaniole de fotbal între 1994 și 2018. 

Catalanii nu riscă nimic la nivel sportiv în Spania. Faptele, vechi de mai bine de cinci ani, sunt considerate prescrise, potrivit președintelui ligii spaniole, Javier Tebas. 

Însă pe plan penal, președinții în cauză riscă pedepse de la șase luni la patru ani de închisoare, pentru „corupție, abuz de încredere și fals în înscrisuri comercialel”.

Citește și:

De Laurentiis, patronul lui Napoli, șochează: „Am refuzat o ofertă de 2,5 miliarde de euro”

Dezvăluiri în premieră din copilăria unei mari vedete de la Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează