INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Joan Laporta ştie cine l-a denunţat pe Messi Fiscului » ”Turnat” de impresar?!

Messi nici nu vrea să audă de evaziune:
Messi nici nu vrea să audă de evaziune: "Eu? N-am comis nici o ilegalitate" // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 14 iunie 2013 21:42

Fostul procurator al argentinianului, Schinocca, s-ar fi răzbunat astfel pe jucător şi pe tatăl său după ce în 2006 l-au dat afară.

Cu fiecare zi care trece ies la lumină noi dedesubturi ale scandalului de evaziune fiscală în care e implicat Lionel Messi. Atacantul Barcelonei e acuzat de neplata a 4,1 milioane de euro către statul spaniol, reprezentînd taxe pentru veniturile realizate din drepturi de imagine în 2007-2009, şi se pare că totul i se trage de la fostul impresar!

Fost jucător la Boca Juniors, Rodolfo Schinocca a fost angajat de Jorge, tatăl lui Leo, în 2005. Iar Procuratura din Barcelona susţine că, împreună, cei doi ar fi pus la punct întreg planul de "optimizare fiscală", înfiinţînd firme-fantomă în paradisuri precum Belize şi Uruguay, în Elveţia şi Marea Britanie. După care prin conturile acestora au început să se scurgă o parte din cîştigurile cvadruplului Balon de Aur.

Un an mai tîrziu, în 2006, Messi l-a concediat pe Schinocca, acuzîndu-l de deturnare de fonduri. Însă reţeaua criminală a continuat să funcţioneze pînă ce fostul impresar s-a hotărît să deschidă gura. Sau cel puţin aşa susţine fostul preşedinte al Barcelonei, Joan Laporta, convins că "el a făcut denunţul".

"Jorge e vinovatul"
Procuratura îl consideră pe Jorge Messi principalul vinovat: "Lui i-a aparţinut iniţiativa!". Şi încearcă acum să clarifice rolul pe care l-a jucat Leo în toată afacerea. Dacă într-adevăr a avut vreunul sau, pur şi simplu, n-a ştiut ce se întîmplă cu banii lui.

Sediul? O căsuţă poştală
Una dintre firmele care au jucat un rol important în păcălirea Fiscului spaniol se numeşte Vitop Consulting AG şi îşi are sediul într-o clădire din Zug, Elveţia. Jurnaliştii de la Blick au mers pînă acolo, dar în locul unei companii de consultanţă fiscală, cum era trecută în acte, au găsit o simplă cutie poştală!

"Va fi obosit la Mondial"
Ca şi cum nu i-ar fi de ajuns problemele cu Fiscul, Messi a primit un avertisment şi din partea fostului preparator fizic al naţionalei Argentinei, Fernando Signorini: "Leo e deja foarte obosit. Iar dacă nu-şi ia rapid o vacanţă riscă să meargă obosit la Mondialul 2014 după alte 100 de meciuri pe care le va disputa sezonul viitor".

"O să facem o tombolă, să-l ajutăm pe Messi să găsească fondurile. E un ipocrit! Un hoţ! Un cîrnat!" (Mesaj pe Facebook)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
alpin
alpin  •  15 Iunie 2013, 10:54

Acesti bani datorati fiscului pentru perioada 2007-2009 ar reprezenta un maruntis pentru Messi. Nu cred ca a stiut ca se face ceva ilegal in spatele lui. Mai degraba cred ca era un bacsis impartit intre fostul impresar si tatal lui Messi. Iar daca e adevarat ca fostul impresar a ciripit la fisc, ca sa se razbune, l-as sfatui sa nu mai puna piciorul in Argentina!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează