INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Cum a primit Joan Laporta „preavizul” lui Xavi » Reacția președintelui Barcelonei

Joan Laporta și Xavi Hernandez / Foto: Imago Images
Joan Laporta și Xavi Hernandez / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 18:08 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 18:29

Joan Laporta, președintele Barcelonei, a reacționat după ce Xavi Hernandez (44 de ani), antrenorul catalanilor, a anunțat că își dorește să părăsească echipa la finalul sezonului curent. Laporta a decis să îi respecte dorința lui Xavi.

Oficialul blaugrana a subliniat că Barcelona traversează un moment neplăcut pentru întreaga echipă, însă jucătorii și staff-ul tehnic trebuie să facă tot ce este posibil pentru a câștiga Champions League și poate chiar și La Liga, chiar dacă distanța față de liderul Girona din în acest moment este de 11 puncte. 

Barcelona a pierdut Supercupa în fața Realului (1-4) și a fost eliminată din Cupa Regelui de Athletic Bilbao (2-4).

Cine l-ar putea înlocui pe Xavi la Barcelona » Trei variante surprinzătoare pentru catalani!
SPANIA
Cine l-ar putea înlocui pe Xavi la Barcelona » Trei variante surprinzătoare pentru catalani!

Primele trei poziții în campionatul Spaniei arată în felul următor: locul 1 – Girona, 55 de puncte, 22 de meciuri; locul 2 – Real Madrid, 54 de puncte, 21 de meciuri; locul 3 – Barcelona, 44 de puncte, 21 de meciuri.

Cum a primit Joan Laporta demisia lui Xavi

Laporta a explicat, de asemenea, motivul pentru care a acceptat ca Xavi să își încheie mandatul în vară, reprezentat de statutul antrenorului de legendă a Barcelonei, care iubește clubul și va face tot ce este posibil pentru performanța acestuia.

„Xavi mi-a comunicat că la finalul sezonului va pleca, că dorea să încheie sezonul și este o formulă pe care o accept pentru că este el cel care îmi propune asta, e o legendă a clubului. Este o persoană onestă și acționează cu toată demnitatea. Iubește Barca. Accept pentru că știu că angajamentul său și al staffului său vor fi la maximum.

Un astfel de moment cere să fim uniți. Situația nu este deloc plăcută pentru nimeni. Campionatul este dificil, însă în mod clar nu este încă pierdut. Trebuie să luptăm ca să terminăm cât mai sus posibil fără să excludem varianta de a câștiga. Însă trebuie să dăm tot ce avem ca să încercăm să câștigăm Champions League. Jucăm faza eliminatorie împotriva lui Napoli.

O luăm pas cu pas. Cu angajament, cu mai mult caracter, fără să ne pierdem concentrarea, cu antrenorul dând totul și cu jucătorii fiind dedicați putem atinge unele dintre obiective.

La nivel sportiv nu ne ies lucrurile așa cum le-am planificat. Am câștigat La Liga și Supercupa Spaniei, iar așteptările, după ce am întărit lotul, erau ridicate și nu sunt realizate cele propuse. Trebuie să întoarcem cumva situația în favoarea noastră”, a declarat Joan Laporta, conform Marca.

Xavi și-a anunțat demisia de la Barcelona

Xavi Hernandez (44 de ani) nu va mai continua pe banca de la FC Barcelona începând cu 30 iunie.

Xavi a făcut anunțul imediat după eșecul suferit de Barcelona contra lui Villarreal, scor 3-5: „Vreau să vă anunț că nu voi mai continua ca antrenor al Barcelonei și după data de 30 iunie. Clubul are nevoie de o schimbare”.

Eșecul cu Villarreal, unul în care defensiva catalană a arătat îngrozitor, a compromis în mare măsură șansele la titlu. Barcelona este la 10 puncte în spatele liderului Real Madrid.

Starea de nervozitate a lui Xavi a putut fi observată și pe durata meciului cu Villarreal. După o decizie controversată luată de VAR, antrenorul s-a îndreptat către camerele TV și a strigat: „O rușine! E o rușine!”.

Xavi, tot mai contestat în Spania, a luat o decizie radicală. Speră ca plecarea lui să readucă echipa pe linia câștigătoare.

În urmă cu 3 zile, catalanii au părăsit și Cupa Regelui Spaniei, eliminați de Athletic Bilbao. Singurul obiectiv rămas în actuala stagiune este Liga Campionilor.

Joan Laporta, președintele Barcelonei, rămâne unul dintre marii susținători ai unei SuperLigi Europene: „Există un monopol incompatibil cu principiile legilor europene”

Citește și: 

Klopp pleacă învingător. Xavi, învins
EDITORIAL
Klopp pleacă învingător. Xavi, învins
Real Madrid, avantajată de arbitru cu Las Palmas? Fostul arbitru spaniol susține că Rodrygo trebuia eliminat în minutul 5
Real Madrid
Real Madrid, avantajată de arbitru cu Las Palmas? Fostul arbitru spaniol susține că Rodrygo trebuia eliminat în minutul 5

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
andreizam
andreizam  •  29 Ianuarie 2024, 09:16

Pacate ca Nu Este sustinut Si Este lasat ASA usor SA plece. Echipa Nu sta ASA rau , iar El a Realizat multi Si anul asta. Primul, Nu poti Fi mereu, dar intre primi Este o performanta ramai.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează