INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Joey Barton: ”Afară cu românii!” » Un europarlamentar român cere suspendarea lui

Joey Barton are o singură selecţie la
Joey Barton are o singură selecţie la "naţionala" Angliei, în 2007 // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 25 ianuarie 2014 22:13

Într-o scrisoare trimisă preşedintelui Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti, politicianul protestează: "Derapajele dăunează şi imaginii românilor, şi a britanicilor. Declaraţiile lui nu pot fi tolerate!"

La mijloc de ianuarie, Joey Barton, 31 de ani, mijlocaşul lui Queens Park Rangers, dar şi capul tuturor răutăţilor din fotbalul englez, ataca brutal imigranţii români din Marea Britanie.

"Românilor, dacă nu vă place în Anglia, ştiţi ce aveţi de făcut! De ce nu plecaţi? Mă vedeţi pe mine venind la voi în ţară să încerc toate mizeriile voastre?" (Joey Barton, mijlocaş QPR)

"Sînt graşi, au maşini şi lanţuri de aur"
Nu se oprea aici. Pe Twitter, unde are milioane de followers, Barton a completat: "Interesant e că toţi românii sînt graşi, au maşini, lanţuri de aur, celulare şi un acoperiş deasupra capului. Nu-i aşa rău, nu? Am dovezi clare să se aplice licenţa pentru împerechere. Susţin sterilizarea!".

Un europarlamentar român, Cătălin Ivan, 34 de ani, i-a trimis o scrisoare de protest lui Gordon Taylor, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti. "Derapajele dăunează şi imaginii românilor, şi a britanicilor", a transmis purtătorul de cuvînt al PSD, potrivit ziare.com.

"Barton nu e un model de moralitate şi declaraţiile sale, într-un moment în care politicienii extremişti încearcă să transforme românii în inamici publici în Marea Britanie, nu pot fi tolerate. Nume ca Dan Petrescu, Gică Popescu, Chiricheş, Raţ, Pantilimon nu merită asemenea denigrări. Barton trebuie sancţionat".

Huliganul!
În carieră, fie că a jucat la Man. City, Newcastle, Marseille sau QPR, Barton s-a remarcat doar prin comportamentul violent. S-a bătut şi pe teren, şi în afara lui, a avut multe procese pentru agresiuni.

Şi-a desfigurat un coleg, pe Dabo (la City), în 2007, şi a primit 4 luni de închisoare cu suspendare. Apoi, în 2008, a lăsat inconştient un bărbat dîndu-i 20 de pumni. Condamnat la 6 luni de închisoare, i s-a redus pedeapsa la apel.

77 de zile de închisoare a făcut Barton în 2008 după ce a bătut doi bărbaţi în Liverpool

2,41 milioane de followers are mijlocaşul lui Queens Park pe Twitter, la adresa joey7barton

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
carton
carton  •  26 Ianuarie 2014, 23:21
Postat de redshow pe 26 Ianuarie 2014, 09:45

Eu n-am auzit de el pana acum. Cine da 2 rrahaturi pe ce zice el ??? E ca si cum s-ar apuca Gogoashe de la Craiovelu sa-i terfeleasca pe rachiasii britanici :))))

Barton e un nenorocit.....Stie cu picioarele,dar din pacate nu in minge.......Vai mama lui......Asta e gunoi nu Ronaldo sau Zlatan.

glorie
glorie  •  26 Ianuarie 2014, 19:12

Mi-ati sters comentariul in care am spus adevarul despre o mare parte din insulari? Ca sunt drogati si animale perverse?

calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  26 Ianuarie 2014, 17:01

Joey Barton dupa ce termina cu fotbalul intr-un an de zile ori e in inchisoare, ori moare de foame

Vezi toate comentariile (19)
Comentează