INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA - SOUTHAMPTON, AZI, 19:15, EUROSPORT

Jose Mourinho, învins de 3 ori în 7 etape, n-a mai avut niciodată la Chelsea mai multe eșecuri decît victorii: "Cea mai neagră parte a carierei mele se termină acum!"

Articol de - Publicat sambata, 03 octombrie 2015 00:00

Managerul albaștrilor, foarte nervos în ultima vreme, și-a speriat vedetele, criticîndu-și acerb jucătorii. Pe lista neagră sînt Terry și Ivanovici, primii doi căpitani, dar și Oscar, Azpilicueta și Matici

Jose e dependent de victorii. Îi place la nebunie să sară la goluri, să bată aerul cu pumnul, să plonjeze în iarba udă în fața fanilor. Și să se uite mîndru, superior, ironic, în ochii managerului advers după ce l-a învins. La Chelsea, Mourinho e obișnuit să cîștige. Priviți doar aceste statistici:

  • Primul mandat (2 iunie 2004 - 20 septembrie 2007)
    124 succese
    40 egaluri
    21 înfrîngeri
  • Al doilea mandat (3 iunie 2013 - prezent)
    75 succese
    26 egaluri
    21 înfrîngeri

"O experiență fantastică, dar n-o mai vreau"

Însă, în acest sezon de Premier League, Mou și-a pierdut obiceiul. A fost mai mult supărat în ultimele luni. Albaștrii săi, campioni stagiunea trecută la o diferență mare de principalii rivali (8 puncte peste Man. City și 12 deasupra lui Arsenal), au bătut doar de două ori, pierzînd 3 meciuri în primele 7 etape. În care au primit 14 goluri și au dat numai 11. Locul ? 14! La 4 puncte de zona retrogradării!

Lusitanul în vîrstă de 52 de ani, 8 titluri de campion cu 4 echipe din 4 țări diferite, vrea să pună capăt picajului din această toamnă. Azi, acasă, cu Southampton.

"E cea mai neagră parte a carierei mele, cu cele mai slabe rezultate. Însă ea se termină acum!", a anunțat ieri Mourinho, într-o altă conferință de presă alertă.

"O văd ca pe o nouă experiență fantastică, dar nu mai vreau să se repete. Seria proastă vine după 15 ani în cazul meu, ceea ce e foarte tîrziu. Ar fi trebuit să apară după doi, trei, patru ani. Totuși, mă ajută să devin mai bun"
Jose Mourinho, manager Chelsea

"Nimănui nu-i pasă de erorile voastre"

Portughezul s-a referit și la jucătorii săi, înțepîndu-i și pe jurnaliști: "Băieții mei realizează cînd fac greșeli. Și nu știu dacă e la fel ca în redacțiile voastre, pentru că acolo nimănui nu pare să-i pese de erorile voastre".

O reacție ce a vizat mai mult tabloidul Daily Mail, care nu l-a cruțat nici ieri pe Jose. "Și-a uluit starurile cu criticile sale brutale", a comentat Neil Ashton comportamentul tehnicianului din ultima vreme. Punîndu-și la zid oamenii pe care altădată îi avea aliați: căpitanul Terry, trecut deja pe bancă, Ivanovici, al doilea căpitan, Oscar, Azpilicueta și Matici.

Concluzia lui Ashton? "Mourinho continuă să fie cea mai puternică voce în vestiarul lui Chelsea. Trucul este să se asigure că jucătorii nu s-au săturat de această voce".

100 de eşecuria suferit Mourinho în 751 de meciuri disputate în întreaga carieră de antrenor (are tot o cifră rotundă la victorii: 500)

8 trofeea cucerit managerul portughez în 5 ani la Chelsea, dintre care 3 titluri în Premier League: 2005, 2006, 2015

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează