INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GREVĂ ÎN SPANIA

Jucătorii amînă şi a doua etapă din Primera Division!

Articol de GSP - Publicat luni, 22 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 22 august 2011 17:44

Jucătorii spanioli de fotbal îşi menţin greva şi în a doua etapă de campionat, prevăzută la 27-28 august, conform anunţului făcut luni, la încheierea unei noi reuniuni cu Liga Profesionistă de Fotbal, informează AFP.

"Greva rămâne în vigoare şi în a doua etapă", a declarat purtătorul de cuvânt al sindicatului jucătorilor spanioli (AFE), Luis Gil, după o reuniune la sediul Ligii. El a menţionat că o nouă reuniune va avea loc marţi.

Deja prima etapă a sezonului 2011/2012 al campionatului Spaniei, programată pentru zilele de sâmbătă şi duminică, a fost amânată ca urmare a grevei declanşate de jucători. De asemenea, prima etapă din liga a doua spaniolă, programată să înceapă vinerea trecută, a fost amânată.

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Spanioli, Luis Rubiales, a anunţat, săptămâna trecută, că jucătorii din prima şi a doua ligă a campionatului Spaniei vor face grevă în primele două etape ale sezonului, programat să înceapă la 20 august, pentru a protesta faţă de neplata salariilor şi faţă refuzul ligii de a semna o nouă convenţie de muncă. În plus, sindicatul cere ca jucătorii să aibă dreptul să încheie unilateral un contract cu un club, în cazul în care nu sunt plătiţi trei luni consecutive.

Cele două părţi au avut mai multe întâlniri, pentru a încerca să ajungă la o înţelegere, însă fără rezultat. Sâmbătă şi luni, reprezentanţii celor două asociaţii s-au întâlnit din nou. Potrivit unui purtător de cuvânt al AFE, aproximativ 200 de jucători din cele două ligi sunt afectaţi de neplata salariilor, valoarea restanţelor fiind de aproximativ 50 de milioane de euro.

De cealaltă parte, Liga Profesionistă de Fotbal a decis, la 3 august, să creeze până în 2015 un fond pentru garantarea datoriilor cluburilor aflate în incapacitate de plată până la plafonul de 10 milioane de euro pe sezon, o sumă pe care jucătorii o consideră insuficientă.

Aceasta este a cincea grevă declanşată de jucători în istoria campionatului Spaniei, ultima datând din 1984.

sursa: mediafax

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
cristiano85458545
cristiano85458545  •  23 August 2011, 00:05

Abia astept sa inceapa anul asta va fi un duel de vis intre barca si real , acum a facut si malaga echipa, mai sunt valencia , villareal,sevilla,betis si multe altele. Super campionat

red77
red77  •  22 August 2011, 20:49

sa se reia campionatul spaniei cand o sa-mi aduc eu aminte de el. prin 2033 ceva de genu asta.

2dorr
2dorr  •  22 August 2011, 20:20
Postat de xstream pe 22 August 2011, 19:47

urat tare! vor avea echipele mari ale spaniei de recuperat de craciun in perioada sarbatorilor ! vor avea programul mult prea incarcat!

Asa e, pe Barca si Real le dezavantajaza. dar si pe noi care nu avem la ce sa ne uitam :)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close