INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA - CROAȚIA 3-0

„Păianjenul” otrăvitor » Locotententul strălucitor al lui Messi a cucerit lumea: „3 versiuni de supertacant”

Julian Alvarez, Foto: Imago Images
Julian Alvarez, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 14 decembrie 2022 12:20 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 12:32

Argentina - Croația 3-0. Julian Alvarez (22 de ani) a fost locotenentul strălucitor al lui Leo Messi (35) în semifinala contra croaților. El și-a pus amprenta pe toate golurile: „Cred că familia mea a înnebunit acasă. Mai trebuie să facem un meci mare duminică”.

Julian Alvarez a scris istorie marți, pe stadionul Lusail, în meciul cu Croația (3-0). A scos un penalty, transformat de Messi, și a semnat o „dublă” pentru calificarea spectaculoasă a Argentinei în marea finală de Mondiale. 

Acuzații grave! Chiar șeful arbitrilor susține varianta unei conspirații la Mondial: „Pepe a avut dreptate”
Argentina - Croația 3-0
Acuzații grave! Chiar șeful arbitrilor susține varianta unei conspirații la Mondial: „Pepe a avut dreptate”

„Păianjenul”, cum e poreclit atacantul lui Manchester City (3 goluri în 357 de minute în Premier League în acest sezon), i-a prins în plasă pe vicecampionii mondiali. 

Prima reușită (minutul 39) a ridicat stadionul în picioare, după o cursă de la centru, în care și-a pierdut pe drum toți adversarii, păcălindu-l apoi și pe portar.

Julian Alvarez a scris istorie contra Croației: „3 versiuni de supertacant”

Gazzetta dello Sport i-a acordat nota 9, cea mai mare alături de a lui Messi, desemnat MVP-ul partidei. 

„Golul de 2-0 amintește de celebra reușită a lui Maradona contra Angliei. Iar cea de la 3-0 de Pablito Rossi. Primul gol l-a procurat el pentru Messi. Trei versiuni de atacant, toate super”, a scris cotidianul roz.

„Dacă ar trebui să aleg eu omul jocului, i-aș da trofeul lui Julian. Toată lumea a jucat bine, dar el s-a ridicat peste toți. A făcut un meci incredibil, a alergat, s-a luptat și a creat spații pentru coechipieri”, l-a lăudat căpitanul „pumelor”. 

4 goluria marcat Julián Álvarez la CM 2022. Este doar al doilea argentinian ce reușește atâtea la o singură ediție a CM la 22 de ani sau mai puțin, după Gonzalo Higuaín, în 2010.

Julian Alvarez i-a lăsat în umbră pe Messi, Lautaro Martinez, Dybala

Alvarez a înscris șapte goluri în ultimele opt întâlniri în care a jucat titular pentru naționala Argentinei, un randament fantastic pentru vârsta lui și o mare promisiune pentru viitor. 

I-a lăsat în umbră pe ceilalți rivali la locul său de secondant al lui „El Diez”, pe Lautaro Martinez, Dybala și Angel Correa, punctând și în duelurile cu Australia și cu Polonia, din grupă.

Julian Alvarez, 7 goluri în 891 de minute

„Guardiola l-a adus la City pentru că atacă spațiile în profunzime și îl ajută pe Haaland. A înscris la debutul pentru «cetățeni» în Supercupa Angliei cu Liverpool, a lovit și-n Cupa Ligii cu Chelsea și și-a mai adăugat două reușite în Ligă, cu Sevilla și FC Copenhaga. În total, are 7 goluri în 891 de minute jucate la echipa de club”, a completat Gazzetta dello Sport. 

Plus cele patru de la acest turneu final la care visa de mic copil. Adus de „cetățeni” cu 17 milioane de euro, plătite lui River Plate, Julian nu a intrat titular la Mondialul din Qatar doar cu Arabia Saudită (1-2) și Mexic (2-0). Însă acum și-a câștigat definitiv încrederea celuilalt Lionel, selecționerul Scaloni, care poate începe cu el și finala de duminică.

Cred că familia mea a înnebunit, îmi imaginez ce a fost în țară. Sunt fericit, meritam să ne calificăm. Am ajuns în finală, așa cum ne-am dorit. Acum trebuie să ne odihnim și să mai facem un meci mare duminică. 

- Julian Alvarez, atacant Argentina

22 de ani și 316 zileavea Alvarez când a dat „dubla” cu Croația. Cel mai tânăr cu astfel de performanță într-o semifinală de CM de la Pele în 1958 (hattrick la 17 ani și 249 de zile)

VIDEO. Imaginile bucuriei din vestiarul Argentinei, după calificarea în finala Campionatului Mondial din Qatar

Citește și:

Acuzații grave! Chiar șeful arbitrilor susține varianta unei conspirații la Mondial

Luka Modric, nervos după Argentina - Croația: „Arbitrul e un dezastru!” » Ce a spus despre Messi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează