INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Juventus a renunţat la alt ”greu”: i l-a cedat pe Toni lui Zenga, în Emirate

Două goluri a înscris Toni la Juventus în acest sezon, cu 15 partide disputate în toate competițiile
Două goluri a înscris Toni la Juventus în acest sezon, cu 15 partide disputate în toate competițiile

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2012 17:24

Juventus s-a despărţit de unul dintre atacanţii emblematici ai Italiei în ultimii ani. Cu şanse tot mai mici să joace în tricoul ”Bătrînei Doamne”, Luca Toni a fost lăsat să plece liber în Emirate, la Al Nassr Dubai. Nimeni alta decît formaţia condusă de Walter Zenga (ex-Steaua, ex-Dinamo).

Prin renunţarea la atacantul de 34 de ani, Juventus nu a făcut decît să continue restructurarea lotului. De cînd a fost instalat pe bancă, vara trecută, Antonio Conte s-a separat de o serie de jucători, mulţi în vîrstă, consideraţi uzaţi. Printre aceştia s-au numărat Salihamidzici (34 de ani, plecat la Wolfsburg), Grygera (31, Fulham), Tiago (30, Atletico), Amauri (31, Fiorentina), Felipe Melo (27, Galatasaray). Doar pe ultimii doi s-au încasat bani, 500.000, respectiv 1,5 milioane de euro.

În schimbul lor, cu investiţii importante, au fost aduşi alţi jucători, cunoscuţi ca ambiţioşi, luptători, dornici de trofee. Exemple: Elia, luat de la Hamburg cu 9 milioane de euro, Pepe (Udinese, 7,5), Giaccherini (Cesena, 3), Vucinici (AS Roma, 15). Majoritatea suficient de versaţi ca să se acomodeze repede, cu vîrste între 24 şi 27 de ani. Excepţia, ceea se s-a dovedit un implant reuşit, s-a numit Pirlo (32 de ani), sosit liber de la AC Milan.

Mutările îi dau, deocamdată, dreptate lui Conte: după multe sezoane modeste, Juventus este lider în Serie A, cu 44 de puncte în 20 de etape, unul peste campioana Milan. Cele două se vor înfrunta şi în semifinalele Cupei (8 februarie - 21 martie).

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
tuku
tuku  •  30 Ianuarie 2012, 23:02

Subscriu @ulle, cu un mesaj asemanator si lui Ama, in rest numai de bine si cu bine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează