INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Kaka suferă de PUBALGIE » Bolnav cronic

Ricardo Kaka, Kaka, Real Madrid
Ricardo Kaka, Kaka, Real Madrid

Articol de GSP - Publicat joi, 04 februarie 2010 00:00

Mijlocaşul Realului nu va scăpa niciodată de probleme. Cum exerciţiile fizice dau cele mai bune rezultate, el se antrenează în plus faţă de colegi

Kaka trebuie să se trateze de pubalgie toată viaţa. Afirmaţia a făcut-o cotidianul "Marca" pe prima pagină, iar motivul rămîne categoric: boala starului Realului e cronică şi nu există remediu pentru a scăpa definitiv de ea.

Problema nu-i nouă. Brazilianul o avea încă de la Milan, dar clubul madrilen a riscat, plătind transferul de 65 de milioane de euro. Primele "fisuri" au apărut în octombrie. A urmat o lună de pauză, dar rezolvarea a fost temporară. De cîtva timp, durerile au reapărut. Ca şi acum 3 luni, nu se doreşte intervenţia chirurgicală, din două cauze: rezultatul nu ar fi sigur, iar jucătorul ar trebui să stea măcar două luni.

Soluţia recomandată de medici o reprezintă exerciţiile fizice. Convins de acest lucru, Kaka a solicitat şi i s-a făcut un program specific pentru flexibilizarea şi fortificarea zonei afectate. Îl urmează cu sfinţenie, nu se menajează deloc. Mereu, faţă de colegi, lucrează în plus o jumătate de oră şi înainte, şi după fiecare antrenament. Efectele au apărut: durerile sînt tot mai mici, iar doctorii cred că "dacă vor dispărea, Kaka îşi va recăpăta forma optimă. În timp, reapariţia lor pare inevitabilă".

Pubalgia e o afecţiune a muşchilor aductori, apărînd cînd aceştia sînt prea dezvoltaţi faţă de cei abdominali

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează