INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Mărturii cutremurătoare ale fotbalistului ucrainean din Serie A: „Mi-au împușcat prietenul, iar pe iubita lui au sechestrat-o 3 ore”

Viktor Kovalenko (26 de ani), mijlocașul ucrainean împrumutat de Atalanta la Spezia, povestește lucrurile groaznice făcute de militarii ruși.
Viktor Kovalenko (26 de ani), mijlocașul ucrainean împrumutat de Atalanta la Spezia, povestește lucrurile groaznice făcute de militarii ruși.

Articol de GSP - Publicat marti, 05 aprilie 2022 12:14 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 13:20

Viktor Kovalenko (26 de ani), mijlocașul ucrainean împrumutat de Atalanta la Spezia, povestește scene groaznice din războiul din Ucraina. 

Viktor Kovalenko, internațional cu 32 de meciuri în prima reprezentativă a Ucrainei, a schimbat campionatul în iarna anului 2021, când Atalanta l-a cumpărat de la Șahtior. Este originar din Herson, orașul port la Marea Neagră pe care rușii l-au cucerit în primele zile ale invaziei.

Avertisment direct pentru sportivii ruși: „Schimbarea naționalității e trădare”
Război în Ucraina
Avertisment direct pentru sportivii ruși: „Schimbarea naționalității e trădare”

Kovalenko, povești tulburătoare despre situația din Ucraina

Într-un interviu acordat celor de la Gazzetta dello Sport, Kovalenko a povestit că de la declanșarea războiului are mari probleme cu somnul: „Sunt foarte îngrijorat. Încerc să dorm măcar câteva ore pe noapte, iau multe medicamente prescrise de medicul de la Spezia, dar și așa e complicat. 

Trăiesc cu gândul că din clipă în clipă se poate întâmpla ceva tragic. Știrile îmi fac rău. Sute de mii de oameni priveau fericiți spre viitor, dar dintr-o dată s-a ales praful”.

Mărturii cutremurătoare ale fotbalistului ucrainean din Serie A: „Mi-au împușcat prietenul, iar pe iubita lui au sechestrat-o 3 ore”
Kovalenko și colegii de la Spezia / FOTO: Instagram

Internaționalul ucrainean se teme pentru familia lui, rămasă acasă, la Herson, primul mare oraș cucerit de Rusia: „Incertitudinea te distruge. Nu știm cât va dura acest război. Herson este sub ocupație în acest moment, bombele cad la 15 kilometri de casa noastră.

Părinții mei nu ar accepta niciodată să plece. Și ăsta e adevărul pentru mulți ucraineni. Dacă pleci de acolo, cu siguranță nu vei mai găsi nimic la întoarcere. Rușii vor lua tot. Rămâne o singură variantă: stai și îți aperi teritoriul, viața. Tatăl meu are o pușcă. Sper să nu fie nevoit să o folosească. Dar dacă va fi nevoie, îi va apăra pe toți!”.

Părinții mei încearcă să mă liniștească, dar nu îmi dau seama dacă îmi spun adevărul sau încearcă să mă protejeze. Se tem și de faptul că discuțiile telefonice sunt înregistrate. Nici nu îmi mai trimit poze, de frica rușilor.
- Viktor Kovalenko

Prietenul lui Kovalenko, executat de ruși

Și dacă ar dori, părinții lui Kovalenko nu ar putea părăsi orașul Herson. O poveste tulburătoare a fost împărtășită de fotbalist în același dialog cu jurnaliștii italieni: „Un prieten s-a ascuns 5 zile într-un adăpost, apoi a încercat să evadeze. S-a urcat într-o mașină, împreună cu fratele și cu prietena lui. 

La primul punct de control, armata Rusiei a oprit mașina și i-a împușcat pe ambii bărbați. Nici măcar nu au returnat trupurile pentru a putea fi îngropate. Fata a fost sechestrată timp de trei ore, apoi i-au dat drumul. A fugit urlând de teamă”.

Vezi și alte urmări ale războiului din Ucraina: 

FOTO Baza lui Șahtior, bombardată de ruși » Primele imagini după atac

VIDEO Iureș la un meci din Euroligă! Acuzați că au refuzat să protesteze împotriva războiului, baschetbaliștii Stelei Roșii Belgrad se apără: „Așa ni s-a transmis”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (1)
300392693656380
Alexandru Bria  •  05 Aprilie 2022, 14:04

Poate citeste si TOVARASUL LUCESCU, ce fac prietenii lui SOVIETICI !!! *** STRALUCESCU fiind deranjat si ofuscat pentru ca lumea civilizata LE-A INTERZIS echipelor SOVIETICE sa mai participe la vreo competitie !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează