INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

La 25 de ani împliniţi, Messi şi-a fixat momentul retragerii: ”Mă las cînd moare pasiunea”

Mereu înconjurat de adversari, Messi nu renunță nici în vacanță la fotbal, pasiunea vieții sale // Foto: Reuters
Mereu înconjurat de adversari, Messi nu renunță nici în vacanță la fotbal, pasiunea vieții sale // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 25 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 24 iunie 2012 20:00

În interviul acordat pentru The Times, argentinianul spune că renunţă la fotbal în ziua în care nu se va mai distra pe teren: ”Pentru asta am început să practic sportul ăsta”.

Leo Messi a împlinit ieri numai 25 de ani, deşi la cîte trofee a cîştigat pare că joacă de-o viaţă. Triplul " Balonul de Aur" mai are destul pînă la apusul carierei, dar şi-a imaginat ziua în care se va termina totul. Argentinianul anunţă că se va retrage cînd nu se va mai distra pe teren.

"În clipa în care nu voi mai fi fericit jucînd, renunţ. Fotbalul e un joc şi eu încerc să fac spectacol. E motivul pentru care m-am apucat de sportul ăsta. E pasiunea mea şi nu vreau s-o pierd", zice Leo. Care s-a plîns că fotbalul a ajuns subjugat obiectivului: "Majoritatea echipelor caută azi numai rezultatul, pentru unii e mai important să cîştige decît să ofere un joc bun. Trebuie s-apară mai mulţi fotbalişti pasionaţi".

Urmărit de penaltyul ratat
Amintirea loviturii de la 11 metri irosite cu Chelsea în semifinala Ligii îl mai bîntuie: "A fost îngrozitor! M-am supărat pe mine, fiindcă aveam calificarea în picior. A trecut, dar încă mă gîndesc". Un minor eşec faţă de satisfacţiile trăite cu Barcelona: "Joc la una dintre cele mai mari echipe din istorie. Sînt recunoscător pentru ce mi-a oferit viaţa, ce am realizat, pentru familia şi prietenii din jurul meu".

"În cazul lui Messi, superlativele s-au epuizat de mult... Nu mai scrieţi, nu-l mai descrieţi, doar priviţi-l!" (Pep Guardiola, fost antrenor Barcelona)

"Vreau să cresc şi să mă maturizez ca om. Am împlinit abia 25 de ani şi mai am atîtea de învăţat" (Leo Messi, atacant Barcelona)

19 trofee a cîştigat Messi în 8 sezoane jucate la Barcelona. În stagiunea trecută, Leo a marcat 80 de goluri în 63 de meciuri la Barca şi "naţionala" Argentinei

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează