INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Șansa lui Boloni să se salveze în Franța! » Golgheterul promovat de el și vândut cu 16 milioane la Ajax s-a întors la Metz!

Ladislau Boloni și Georges Mikautadze, când georgianul era la Metz Foto: Imago
Ladislau Boloni și Georges Mikautadze, când georgianul era la Metz Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 18:31 / Actualizat joi, 04 ianuarie 2024 19:08

Georges Mikautadze, 23 de ani, omul de gol al lui Ladislau Boloni la Metz, cel mai prolific jucător și cel mai bun pasator în sezonul trecut, s-a întors joi în Lorena după ce fusese vândut în vară la Ajax Amsterdam cu 16 milioane de euro. Împrumut cu opțiune de transfer definitiv pentru 10 milioane. Cu el revenit în echipă, Boloni poate spera să evite retrogradarea din Ligue 1.

Georges Mikautadze, 23 de ani, a fost încă un pariu al lui Ladislau Boloni. Cum a venit la Metz, în vara lui 2022, antrenorul l-a văzut în cantonament pe internaționalul georgian de origine franceză și nu l-a mai lăsat să plece, după ce atacantul fusese împrumutat în precedentele două sezoane în Belgia, la Seraing.

Atac în plin! Concediat de CFR Cluj, Konoplyanka acuză: „Le-am zis: «Dacă îl mai țineți pe Mandorlini, eu nu mai am ce căuta acolo!»”
CFR CLUJ
Atac în plin! Concediat de CFR Cluj, Konoplyanka acuză: „Le-am zis: «Dacă îl mai țineți pe Mandorlini, eu nu mai am ce căuta acolo!»”

Ladislau Boloni a mizat pe Georges Mikautadze și a promovat datorită lui

Nu doar atât. Tehnicianul, cel mai în vârstă din Hexagon (70 de ani), i-a schimbat și poziția. L-a adus din bandă în centru, transformându-l în vârf, deși nu e prea înalt la 1,76 m.

A mizat pe el și a câștigat. În 2022-2023, Mikautadze a devenit golgheterul (23 de reușite) și cel mai bun pasator (8) din Ligue 2. Loți a promovat mai ales datorită georgianului.

În actuala stagiune, acesta a debutat perfect, cu două goluri și un assist în primele trei etape de Ligue 1. În fiecare rundă, a influențat un gol.

Fără Georges Mikautadze, Ladislau Boloni a avut al treilea cel mai slab atac

Boloni a acceptat însă atunci să-l cedeze. Când Ajax a oferit 16 milioane de euro (plus 3 milioane bonusuri), clubul loren avea nevoie de acei bani pentru a respecta fair-play-ul financiar din Franța. Nu putea să refuze o asemenea propunere. Și Mikautadze a plecat.

Fără el, Metz a suferit în ofensivă. Are acum al 3-lea cel mai slab atac din Ligue 1, cu numai 16 goluri marcate în 17 etape. Și, la jumătatea sezonului, e pe locul 14, cu 16 puncte, doar două peste poziția de baraj (Toulouse) și patru deasupra zonei retrogradării directe.

Georges Mikautadze, împrumut cu opțiune de transfer definitiv pentru 10 milioane

Șansa lui Boloni e același Mikautadze. Prins în coșmarul de la Ajax, vârful nu s-a integrat deloc. Numai nouă partide jucate (37,5 minute în medie pe meci) în toate competițiile, zero goluri, zero pase decisive.

Acum, atacantul s-a întors la Metz. Joi după-amiază, Ajax a oficializat afacerea. Mikautadze a fost împrumutat la Metz până la sfârșitul stagiunii, cu 10 milioane de euro opțiune de transfer definitiv.

Ajax ar fi preferat să-l vândă imediat, dar georgianul jucase deja la două echipe, nu mai putea evolua la a treia într-un sezon. Metz era unica variantă. Și clubul francez nu mai avea 16 milioane. La vară, dacă atacantul joacă bine și „les grenats" nu retrogradează, el va rămâne probabil la Metz.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

BOMBĂ în La Liga: Sergio Ramos și alți spanioli, dopați! WADA cere explicații de urgență
SPANIA
BOMBĂ în La Liga: Sergio Ramos și alți spanioli, dopați! WADA cere explicații de urgență
Program infernal pentru Andre Onana. Două meciuri în 24 de ore, cu Manchester și naționala Camerunului!
CUPA AFRICII
Program infernal pentru Andre Onana. Două meciuri în 24 de ore, cu Manchester și naționala Camerunului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează