INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAZUL LANCE ARMSTRONG

Lance Armstrong crede că fotbalul e infectat de dopaj mai rău decît ciclismul: "Cluburile mari muşamalizează scandalurile"

Lance Armstrong, foto: reuters
Lance Armstrong, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 29 iunie 2013 11:02

Armstrong reaminteşte în acest interviu că nu el a inventat dopajul, care "există de mult timp şi va exista mereu": "Cultura dopajului nu va dispărea niciodată. Eu pur şi simplu am participat la acest sistem. Sînt doar un om".

Într-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde, americanul Lance Armstrong a mărturisit că nu ar fi putut cîştiga Turul Franţei fără să apeleze la dopaj şi că nimeni nu ar fi putut să se impună la Paris, în perioada în care el a fost pe bicicletă, fără substanţe interzise. Totuşi, Armstrong crede că fotbalul este unul dintre sporturile protejate din faţa furiei luptei antidoping

Întrebat de reporterul Le Monde ce crede despre decizia din dosarul Puerto, acolo unde doctorul Eufemiano Fuentes a fost condamnat la un an de închisoare şi judecătorul cazului a dispus ca toate probele de sînge să fie distruse, Lance Armstrong a explicat: "Sînt sigur că anumite mari cluburi de fotbal au fost implicate în această problemă şi au influenţat această judecată. Ca de obicei, ciclismul este singurul responsabil".

Lance Armstrong: "Pentru perioada mea, era imposibil să cîştigi Turul Franţei fără să te dopezi"
"Era imposibil să cîştigi Turul Franţei fără dopaj, deoarece este o probă de anduranţă, unde oxigenul este determinant", a declarat Armstrong, care a explicat: "Ca să ofer un exemplu: EPO nu va ajuta un sprinter să cîştige proba de 100 de metri, dar va fi hotărîtoare pentru un alergător de 10.000 metri. Este evident".

Uniunea Ciclistă Internaţională i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Armstrong a recunoscut că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru. "Nu voi reuşi niciodată să repar tot, dar îmi voi petrece întreaga viaţă încercînd", a subliniat Lance Armstrong, notat de Mediafax.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
ady_my_star
ady_my_star  •  20 August 2013, 15:47
Postat de comunist pe 30 Iunie 2013, 00:52

Pai Fuentes, medicul ciclistilor dopati, e acum la Barca de cativa ani. Se mira cineva inainte de "dezvaluiri" ca aia ar fi dopati? Pai daca daca e normal sa alergi 90 de minute si sa nu transpiri deloc nu ati alergat 2 minute in viata voastra.

Da cine a zis ca nu transpira? De tricouri Dry-Fit ai auzit? Daca te uitai la meciurile Barcei acuma 3-4 ani cand erau pe val..vedeai ca in fiecare meci adversarii fugeau MAI MULT ca ei, deoarce aveau mingea. Daca vorbim doar asa ca sa ne dam cu parerea si ca e "cool" sa crezi in teoria conspiratiei...o facem degeaba.

valentino22
valentino22  •  30 Iunie 2013, 03:14
Postat de legend31 pe 29 Iunie 2013, 13:05

Nu e de dragul conversatiei..e de dragul logicii pure si bunului simt..cum crezi ca sunt asa discrepante uriase intre campionate?..si nu ma refer doar ca tehnica ci si ca rezistenta fizica??..au inventat spaniolii englezii si nemtii tehnici noi de alergat, nu?:))

Pai nu au inventat tehnici noi de alergat...dar de exemplu: C.Ronaldo,Iniesta,Ribery,Lham,Alaba,Rooney,F. Torres,Gundugan,Levandowski etc nu petrec in cluburi pana la 6 dimineata si nu fumeaza 5 pachete de tigari pe zi...cum fac astia de la noi gen: Dodel! Si cand spun Dodel spun TOT campionatul Romaniei...toti sunt niste Dodeli! cu mici exceptii...

comunist
comunist  •  30 Iunie 2013, 00:52

Pai Fuentes, medicul ciclistilor dopati, e acum la Barca de cativa ani. Se mira cineva inainte de "dezvaluiri" ca aia ar fi dopati? Pai daca daca e normal sa alergi 90 de minute si sa nu transpiri deloc nu ati alergat 2 minute in viata voastra.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează