INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Laporta, prima decizie ca președinte al Barcelonei: ce nume mare ajunge director tehnic!

Joan Laporta, președinte Barcelona, foto: Imago
Joan Laporta, președinte Barcelona, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 08 martie 2021 10:33 / Actualizat luni, 08 martie 2021 10:35

Avocatul catalan Joan Laporta, pentru a doua oară președinte al Barcelonei, la 11 ani după primul mandat, anunță că „voi face totul pentru ca Leo să rămână la Barcelona. Aici este locul în care poate învinge”. 

Dacă era cineva care putea resuscita Barcelona într-o perioadă critică, fără trofee, cu atâtea conflicte, cu Messi amenințând că pleacă și cu datorii de peste un miliard, acela nu putea fi decât Joan Laporta.

Primul care a semnat cu Messi. Guardiola și cele 6 trofee!

Avocatul catalan, astăzi în vârstă de 58 de ani, unul dintre cei mai carismatici președinți ai clubului blaugrana, a fost cel care a cucerit toate trofeele posibile în primul mandat (15 iunie 2003 - 30 iunie 2010), a semnat primul contract cu Leo Messi, în 2005, l-a numit antrenor pe Pep Guardiola, în 2008, reușind un an mai târziu acea performanță unică în istoria Barçei: 6 competiții câștigate!

Marele favorit la alegeri, mereu primul în sondaje, s-a impus clar, cu 54,28% (30.184 de voturi), chiar mai bine decât în 2003, când a avut 52,6% (27.138). Și Messi l-a votat, a fost prima oară când a participat la alegeri ca socio. Căpitanul l-a avut alături pe Thiago, fiul cel mare, impresionându-i pe toți. Fapt remarcat de Laporta duminică noapte, cum s-a confirmat că el este cel de-al 42-lea președinte al Barcelonei, pentru următorii șase ani.

Laporta: „Au trecut 20 de ani de când Messi debuta la juniori"

„În urmă cu exact douăzeci de ani, un băiat pe nume Leo Messi debuta la juniorii Barcelonei. Astăzi, a venit să voteze împreună cu fiul său și este cel mai bun fotbalist al planetei. Ce a făcut acum dovedește că Leo iubește Barcelona. Este semnul că nu banii înseamnă totul pentru el, semnul aprecierii sale pentru acest club. Suntem o mare familie. Îl sfătuiesc să continue aici, pentru că asta ne dorim toți", a declarat Laporta. 

„Messi speră încă să câștige titluri și Champions League. Nu vreau să-l las să plece, voi face totul ca să rămână. Dar el poate negocia cu orice club și trebuie să înțelegem că este normal într-o lume de profesioniști. Însă acest lucru nu îi garantează trofee. Vrea să triumfe din nou în Liga Campionilor și acesta este locul în care poate învinge".

Cum s-a votat acum 

  1. Joan Laporta 54,28% (30.184 voturi) 
  2. Victor Font 29.99% (16.679) 
  3. Antoni Freixa 8,58% (4.769)

Jordi Cruyff poate fi noul director tehnic

Johan Cruyff nu mai este, dar fiul lui se poate întoarce pe „Camp Nou". Jordi, 47 de ani, care a învățat fotbal în Academia La Masia și care a jucat două sezoane la prima echipă azulgrana (1994-1996), e favorit să devină noul director tehnic al Barcelona, cu Laporta întors ca președinte. Momentan, el este antrenor la formația chineză Shenzhen FC, dar săptămâna viitoare va veni în Catalunya, pentru discuții, anunță Mundo Deportivo.

„Am fost emoționat când l-am văzut pe Messi votând alături de fiul său. Johan Cruyff i-ar fi spus să rămână, asta e sigur" 
- Joan Laporta, președintele Barcelonei

12 trofeea cucerit Barcelona cu Joan Laporta președinte în perioada 2003-2010, inclusiv 4 titluri în LaLiga și două Champions

50,42%a fost procentul voturilor la aceste alegeri (55.611), dintr-un total de 110.290 de socios cu drept de vot

Citește și alte știri despre Barcelona: 

Fanii Barcelonei, panicați de primele declarații ale președintelui Joan Laporta: „Plecarea lui Messi? Nu pot vinde așteptări false”

Barcelona, victorie înainte de duelul cu PSG din Liga Campionilor » Marcator surpriză pentru catalani

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează