INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ITALIEI

Lazio - Milan // Zidul lui Gattuso » Doar trei goluri primite de Milan în 2019

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 27 februarie 2019 11:15

Dominată de Lazio pe Olimpico, AC Milan a scos un egal, 0-0, datorită defensivei învinse în acest an doar de Juve şi Atalanta. "Am făcut un pas înapoi la nivel calitativ, nu l-am mai servit pe Piątek", spune Gattuso.

N-a mai marcat Piątek, dar Milan a ieşit bine de pe Olimpico. E favorită la calificarea în finala Cupei, după 0-0 cu Lazio, în prima manşă în care a lipsit Ştefan Radu (suspendat şi la retur).

Nulul i se datorează apărării, ce a scăpat iar fără gol, ajutată de ratările biancoceleste (mai ales Immobile), de paradele lui Donnarumma şi de bară (VAR-ul ar fi anulat golul pentru ofsaid). Numai 4 goluri au primit rossonerii în ultimele 12 meciuri!

„În creştere constantă”

În 2019, doar Juventus, în Supercupă (unicul eşec), şi Atalanta, în campionat, au reuşit să perforeze poarta Milanului. Patru din ultimele cinci partide s-au încheiat cu clean-sheet.

"Defensiva şi-a învăţat bine lecţia de la maestrul Gattuso. Se mişcă mult mai bine în bloc şi poate înfrunta orice tip de atac", a remarcat Gazzetta dello Sport.

"Ne-am apărat bine, însă am jucat prost în ultimii 30 de metri pe atac. Am făcut un pas înapoi la nivel calitativ, nu l-am mai servit pe Piątek. Suntem însă în creştere constantă", spune antrenorul rossonero.

8 meciuri fără eşec în toate competiţiile este seria Milanului. A egalat recordul sezonului, stabilit între august şi octombrie

9 partide din ultimele zece ale rossonerilor au fost fără gol încasat până la pauză, excepţia fiind meciul de la Bergamo

"Am făcut un meci mare, ne-a lipsit doar golul. Prestaţia ne dă încredere în perspectiva derbyului cu Roma. Am jucat împotriva celei mai în forme echipe din campionat şi am dominat"
Simone Inzaghi, antrenor Lazio

Citește și:

REAL MADRID - BARCELONA / Mesajul puternic de pe coperta Marca înainte de Clasico » Toți albii contra lui Messi!

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează