INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATLETICO MADRID

Legătura dintre Mircea Lucescu şi Diego Simeone: "Eu l-am descoperit, pe vremea cînd ştia să dea în minge doar cu latul"

Diego Simeone, negru, și Diego Costa, foto: reuters
Diego Simeone, negru, și Diego Costa, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 02 mai 2014 10:41

Mircea Lucescu a vorbit la televiziunea Digisport despre argentinianul Diego Simeone, cel care s-a calificat în finala Ligii Campionilor cu Atletico Madrid, după o semifinală cu Chelsea. Antrenorul român a vorbit despre jucătorul Simeone, pe care l-a debutat la Pisa, dar şi despre modul cum organizează echipa-lider din La Liga.

"Îl cunosc foarte bine pe Diego Simeone. A debutat cu mine în fotbalul european, la Pisa, în 1990-1991. El nu era talentat, trăgea la poartă numai cu latul. În schimb, avea un stil de luptă extraordinar. Eu sînt în relaţii foarte bune cu el, mi-am dat seama că va deveni un mare antrenor.

E foarte ambiţios, cu un bagaj de cunoştinţe foarte vast. La Atletico a construit o echipă foarte bine organizată, bazată pe principiile fotbalului italian, în principal pe disciplină totală.

Jucătorii lui au ardoare de victorie, dar el a avut şi puţin noroc cu Chelsea, să ne uităm la greşelile lui Hazard, care nu a revenit în apărare la faze critice.

Toate echipele seamănă cu antrenorul lor. Dacă antrenorul are personalitate, atunci şi echipa e la fel".

Pisa a fost prima echipă din străinătate antrenată de Mircea Lucescu, imediat după Revoluţie. Antrenorul român, acum la Şahtior, a stat un an la Pisa. Simeone a jucat în 55 de meciuri pentru echipa din Pisa, în doi ani de contract.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (54)
melcul_furios
melcul_furios  •  03 Mai 2014, 02:11
Postat de marius_alin20 pe 02 Mai 2014, 18:36

Nu inteleg de ce il tot criticati pe Lucescu,il faceti senil si alte alea...Omul e in varsta si are alte pareri fata de noua generatie in toate domeniile.In plus de asta are o mare experienta si isi poate permite sa comenteze despre oricine,fie el si Ronaldo sau Messi.Ridicati-l voi in slavi pe Reghecamf ca e cel mai bun :)).A castigat un campionat cu cei mai buni jucatori din tara(culmea ar fi fost sa nu-l castige).In loc sa-l apreciati ca e singurul antrenor roman care a facut ceva in afara si este cunoscut si apreciat de toata europa....

Cunoscut si apreciat in Europa? De ce ar fi asa ceva? El nu a antrenat niciodata in Europa, a intrenat in B la italieni si la Inter cred ca e in cartea recordurilor, primul antrenor din lumea civilizata schimbat de jucatori. El a facut cariera la Shahtior, intr-un campionat dezechilibrat si sarac, acum a inceput sa dea si el de greu, ca bagau si altii bani. Sa iti dau un exemplu - daca Becali continua sa bage bani in Steaua si azi, cand toti restul s-au retras ori sunt al inchisoare Reghe o sa fie cel mai mare antrenor din istoria Romaniei, o sa castige 8 campionate in 10 ani. Ala nu e un antrenor valoros, e doar conjunctura. E mare cel din cupe si fotbalul mare.

adrianhanganu
adrianhanganu  •  02 Mai 2014, 22:43

Asta nu mai e orgoliu, e narcisism in toata regula. Asa se lauda si cu Pirlo dar i-a dat-o peste nas italianul.

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  02 Mai 2014, 21:19

asta-i cel mai mare descoperitor roman din toate timpurile! culmea insa, n-a descoperit bunul simt!

Vezi toate comentariile (54)
Comentează