INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Leicester, sfârşitul unei poveşti?! Campioana surpriză a sezonului trecut se bate din nou pentru evitarea retrogradării

Vardy (în albastru), golgeterul lui Leicester, n-a rezistat nici el într-un sezon epuizant // FOTO Guliver/GettyImages
Vardy (în albastru), golgeterul lui Leicester, n-a rezistat nici el într-un sezon epuizant // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 30 decembrie 2016 00:00

Campioana-surpriză a sezonului trecut, echipa a cărei ambiţie şi determinare a triumfat în faţa granzilor Premier s-a întors în normalitate. Se bate din nou pentru evitarea retrogradării.

Anul trecut, pe vremea asta, micuţa Leicester City nu contenea să uimească lumea fotbalului. Adunând puncte şi moral în drumul spre un titlu de care nimeni n-o credea în stare. Dar pe care avea să-l sărbătorească în mai, cu mare fast, sub privirile pline de invidie ale coloşilor Chelsea, Arsenal, Man. City şi Man. United!

Nu era de aşteptat ca "vulpile" lui Claudio Ranieri să repete isprava şi-n această stagiune. Şi poate nici să le sufle în ceafă favoritelor. Dar nici să graviteze acum în subsolul clasamentului.

Kante plecat, Mahrez în criză

"Avem un sezon sinusoidal. Cum obţinem un rezultat bun, urmează automat un eşec. Nu reuşim să ne stabilizăm evoluţiile şi să câştigăm acea încredere necesară unui nou început", analiza managerul Claudio Ranieri după ultimul eşec, cel suferit acasă în faţa lui Everton (0-2).

O primă explicaţie a căderii libere a campioanei ar putea fi plecarea la Chelsea a francezului N'Golo Kante (25), motorul echipei sezonul trecut. Dar şi criza de formă a celuilalt pion important din linia mediană, algerianul Mahrez, pe care Ranieri l-a ţinut pe bancă împotriva lui Everton: "Am făcut-o ca să-l motivez. Vreau mai mult de la el".

Nicio întărire

Nu-i mai puţin adevărat că nici jucătorii transferaţi în vară n-au fost întăririle aşteptate. Islam Slimani, adus de la Sporting, şi Ahmet Musa (ŢSKA Moscova) n-au produs decât 6 goluri. Iar Nampalys Mendy (Nice), cel care trebuia să fie noul Kante, s-a accidentat de la început, și Ranieri nu l-a folosit decât o singură dată în acest sezon.

Speranţa moare ultima

În ciuda trendului descendent, nimeni la Leicester nu se gândeşte la retrogradarea de care "vulpile" au scăpat atâţia ani la rând cu mari emoţii. Mijlocaşul Mark Albrighton crede că nici nu este cazul: "Suntem singurii care putem şi trebuie să aducem schimbarea. Dacă ne vom focusa numai asupra acestui obiectiv, vom reuşi". Mai au la dispoziţie 20 de etape.

Liga, un balast?

Deşi debutantă în Liga Campionilor, Leicester a mers neaşteptat de bine în prima fază. A terminat prima într-o grupă relativ uşoară, cu Porto, FC Copenhaga şi FC Bruges, dar tocmai balastul unei competiţii majore în plus pare să se fi răsfrânt negativ asupra evoluţiilor din Premier League.

Este şi motivul pentru care mulţi suporteri, îngrijoraţi de situaţia din campionat, speră ca "vulpile" să fie eliminate de Sevilla în "optimi" pentru a se putea concentra exclusiv asupra salvării de la retrogradare.

"Le-am spus jucătorilor să uite sezonul trecut. Am jucat bine, am luat titlul, dar acum avem o altă problemă. Şi trebuie să ne luptăm cu această problemă. Titlul e istorie"
Claudio Ranieri, manager Leicester

16e locul pe care-l ocupă Leicester în Premier, la 3 puncte de prima poziţie retrogradabilă (18)

9eşecuri au "vulpile" în 18 etape. De trei ori mai multe decât în întreg sezonul trecut (38 de etape)

5goluri a înscris golgeterul Vardy în 18 etape. Stagiunea trecută, după tot atâtea meciuri, avea 15

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează