INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Lovitură pentru Barcelona! Liga spaniolă i-a limitat drastic plafonul de cheltuieli

Barcelona // Foto: Getty Images
Barcelona // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 16:50 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 19:05

FC Barcelona și-a văzut redus plafonul de cheltuieli pentru sezonul 2023/2024 la 270 de milioane de euro. Cu 378 de milioane mai mic decât în februarie 2023. Catalanii sunt pe locul 3, după Real Madrid (727 milioane) și Atletico (296 milioane).

Liga spaniolă tocmai a oficializat plafoanelor de cheltuieli pentru fiecare club din LaLiga. Iar FC Barcelona a primit o lovitură dură! Astfel, în sezonul 2023/2024, campioana nu va putea să depășească 270 de milioane de euro pentru jucători, antrenori, echipe de tineret și alte cheltuieli. Ceea ce reprezintă o reducere extrem de severă, de 378 de milioane, comparativ cu 2022/2023.

Barcelona i-a prezentat oficial pe Joao Felix și Joao Cancelo
BARCELONA
Barcelona i-a prezentat oficial pe Joao Felix și Joao Cancelo

Barcelonei i-a mai fost redus plafonul de cheltuieli și-n februarie!

În septembrie 2022, clubul catalan fusese limitat la 656 de milioane de euro, pentru ca ulterior, în februarie 2023, suma să scadă la 648 de milioane de euro. Practic, Barcelona va putea cheltui de acum doar între 50% și 60% din orice venit creat sau economie făcută conform regulilor Ligii.

Au înregistrat jucătorii achiziționați pe ultima sută de metri

Îndatorat cu peste un miliard de euro, clubul a făcut mari eforturi în ultimii ani pentru a rămâne pe linia de plutire din punct de vedere financiar. Catalanii au fost nevoiți să vândă drepturile TV ale clubului și parțial active pentru a încerca să mențină datoria sub control. 

Iar pe jucătorii achiziționați în această vară, respectiv Ilkay Gundogan, Inigo Martinez și Oriol Romeu, au reușit să-i înregistreze cu mari emoții abia cu câteva zile înaintea debutului în noul sezon.

Real Madrid are cel mai mare plafon de cheltuieli

Deși limitată drastic, Barcelona este totuși a treia în ierarhia plafonurilor de cheltuieli impuse de Liga Spaniolă cluburilor din LaLiga. Real Madrid continuă să-l aibă pe cel mai mare, cifrat la 727 de milioane de euro, iar Atletico Madrid este la o distanță apreciabilă, pe locul al doilea, cu 296 de milioane de euro.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Marele Ronaldo, botezat la aproape 47 de ani: „Este o zi specială. Mă simt renăscut”

Thomas Tuchel s-a luat de-o altă vedetă de la Bayern: „Este prea lent, dă prea multe pase laterale”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează