INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

Liverpool a găsit înlocuitorul lui Benitez » L-au ales pe Hodgson

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 iulie 2010 00:00

La 28 de zile după ce s-a despărţit de Rafa Benitez, Liverpool l-a instalat pe banca tehnică pe fostul antrenor al lui Fulham.

"Cormoranii" i-au găsit înlocuitor spaniolului Rafa Benitez. Roy Hodgson, 62 de ani, a fost prezentat ieri ca noul antrenor al lui Liverpool. Fostul tehnician al lui Fulham, cu care a jucat finala Europa League pierdută în prelungiri în faţa lui Atletico Madrid, a semnat pe trei ani, luîndu-le faţa lui Guus Hiddink, Kenny Dalglish, Frank Rijkaard şi Martin O'Neill, şi ei candidaţi la post.

Obiectiv: păstrarea lui Gerrard şi Torres
"Sînt onorat să antrenez cea mai de succes echipă din fotbalul englez", a spus ieri Hodgson. Tehnicianul va începe treaba în forţă, avînd importanta misiune de a încerca să-i convingă pe căpitanul Steven Gerrard şi pe golgeterul Fernando Torres să refuze ofertele tentante venite din partea lui Real Madrid, respectiv Barcelona: "Nimeni din club nu-şi doreşte să-i pierdem, voi discuta personal cu amîndoi".

Buget de 18 milioane de euro
Cei doi patroni americani ai clubului îi pun la dispoziţie lui Hodgson doar 18 milioane de euro pentru transferuri, motiv pentru care acesta s-a orientat deja către ţinte mai accesibile. Antrenorul a pus ochii pe Gilberto Silva (Panathinaikos), Brede Hangeland (Fulham) şi Rafael van der Vaart (Real Madrid), iar o revenire a lui Danny Murphy (Fulham) pe Anfield nu pare deloc imposibilă.

Pentru a face totuşi rost de mai mulţi bani pentru achiziţii, Hodgson i-ar putea ceda pe Mascherano la Barcelona pentru 30 milioane de euro şi pe Benayoun la Chelsea pentru ceva mai mult de 7 milioane de euro.

17 echipe în 34 de ani
Cariera de antrenor a lui Roy Hodgson a început în 1976, cînd i-a preluat pe suedezii de la Halmstad. Au urmat alte 16 echipe, printre care şi trei selecţionate: Elveţia, pe care a condus-o la CM 1994, Emiratele Arabe Unite şi Finlanda. A mai trecut pe la Inter Milano, alături de care a pierdut finala Cupei UEFA din 1997, Blackburn, Udinese.

Candidat la "naţională"
În cazul în care Fabio Capello ar fi renunţat la postul de selecţioner al Angliei, Roy Hodgson se afla printre preferaţii federaţiei engleze să-l înlocuiască pe italian. De altfel, noul tehnician al lui Liverpool a fost şi în 2000 aproape de "naţionala" Albionului, la cîrma căreia a fost numit pînă la urmă suedezul Sven Goran Eriksson.

9,5 milioane de euro a costat-o pe Liverpool schimbarea antrenorului: 7 milioane despăgubiri pentru Benitez, iar 2,5 milioane pentru eliberarea lui Hodgson de la Fulham

18 este numărul antrenorilor care au condus pe Liverpool în cei 118 ani de existenţă

Ogăraru în Elveţia
Liber de contract după ce a încheiat socotelile cu Ajax Amsterdam, internaţionalul român George Ogăraru s-a transferat la formaţia elveţiană FC Sion, locul 5 din 10 sezonul trecut. Fundaşul dreapta a semnat un contract valabil pe două sezoane, cu opţiune de prelungire pe încă unul.

Rosell l-a înlocuit pe Laporta
Desemnat pe 13 iunie în funcţia de preşedinte al Barcelonei în locul lui Joan Laporta, Sandro Rosell a preluat de ieri oficial puterea în clubul catalan. Al 39-lea preşedinte al formaţiei blaugrana a cîştigat alegerile cu votul a 61,35% din cei peste 57.000 de membri cotizanţi. Numirea lui Rosell a coincis cu anunţarea unui profit net de 11,1 milioane de euro şi a creşterii bugetului echipei de la 400 de milioane la 445 de milioane de euro.

Real insistă pentru Javi Martinez
Real Madrid încearcă să-l achiziţioneze pe mijlocaşul central al lui Athletic Bilbao şi al Spaniei, Javi Martinez. Doar că preşedintele madrilenilor, Florentino Perez, se tot loveşte de refuzul bascilor de a-i da drumul jucătorului pe care doresc să-l cedeze doar în schimbul clauzei de reziliere a contractului: 30 de milioane de euro! Şeful Realului nici nu vrea să audă.

McLaren prezentat la Wolfsburg
Fostul antrenorul al lui FC Twente, campioana Olandei sezonul trecut, a fost prezentat ieri la noua formaţie VfL Wolfsburg. Steve McLaren, 49 de ani, a semnat cu gruparea germană în luna mai un contract pe două sezoane, cu un salariu anual de 3 milioane de euro.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
666piturca
666piturca  •  02 Iulie 2010, 21:20

For sure, for sure. Vorbim la vara, cand LFC isi anuntza urmaotorul antrenor. Asa e, cand clubul e falit. Sorry,

fantastyck
fantastyck  •  02 Iulie 2010, 09:13

Vai de capu tau, stinge lumina si culca-te ca esti praf.

666piturca
666piturca  •  02 Iulie 2010, 03:56

... era vorba de locurile de h@ndic@p@ti.. Din pacate software-ul vostru se ia de cine nu trebuie.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează