INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Louis van Gaal era un fotbalist imposibil pentru propriii antrenori şi pentru arbitri: “Mustăciosule, dă-mi galben!”

Articol de - Publicat sambata, 26 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 25 iulie 2014 21:56

Pe cînd juca la Sparta Rotterdam, între 1978 şi 1986, Louis a primit două cartonaşe în cîteva zeci de secunde după ce l-a ironizat pe arbitru, fiind eliminat


Chiar din prima zi la cantonamentul de la Carrington, Van Gaal i-a avertizat pe jucătorii lui Man. United: "Cine nu mă ascultă dispare!". Dar Louis însuşi nu asculta pe nimeni ca fotbalist. Şi îşi enerva antrenorii, pentru că, pe teren, făcea doar ce voia el. Inclusiv să se certe cu arbitrii.

În opt ani petrecuţi la Sparta Rotterdam, LvG a primit cinci cartonaşe galbene şi unul roşu, toate după comentarii sarcastice la adresa arbitrilor.

"Vrei să fii pe prima pagină a ziarelor?"
Un episod stupefiant a fost descris în cartea lui Maarten Meijer şi preluat de Daily Mail. Iritat de "central", Louis i-a spus:
- Mustăciosule, dă-mi galben dacă vrei să apari în ziare mîine dimineaţă!
Primul cartonaş. Dar arogantul olandez nu s-a oprit:
- Mustăciosule, vrei să fii pe prima pagină a ziarelor? Mai dă-mi un galben!
Al doilea cartonaş. Automat, urmat de cel roşu.


"Era arogant de parcă el însuşi inventase fotbalul. Un jucător bun, dar o persoană imposibilă. Niciodată nu putea fi prietenul tău"
Barry Walsh, antrenor Sparta (1980-1983)

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
glorie
glorie  •  26 Iulie 2014, 12:56

Multi dintre antrenorii mari pot fi si duri: van Gaal, Ferguson, Mourinho, in Romania este Reghecampf, chiar si Mircea Lucescu are incapatanare. Dan Petrescu si Olaroiu pot fi foarte vulcanici, mai ales primul. Oli e calm pana iti pune mana in gat. :)

bamse1901
bamse1901  •  26 Iulie 2014, 09:51

totusi putine cartonase in 8 ani, dar faza cu mustaciosule e buna. consider ca in 8 ani l-au mai enervat arbitrii

reddevill
reddevill  •  26 Iulie 2014, 09:45

"In opt ani petrecuti la Sparta R. Van Gaal a luat 5 galbene si un rosu." Adica o medie de zero virgula ... galbene pe an si zero virgula ... rosii pe an. Mooooa', ce jucator indisciplinat!!! Episodul "stupefiant" ca o pastila de ecstasy mi se pare chiar amuzant. O doza de aroganta e potrivita daca ai si ceva creier in cap. Si Van Gaal are...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează