INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Lovitură de un miliard de euro! Barcelona va semna un nou contract de sponsorizare, ce se va întinde pe durata a 10 ani

Articol de - Publicat joi, 19 mai 2016 00:00

Când nu câștigă Liga, Barcelona dă tunuri. Financiare! Cel mai nou și mai consistent e contractul pe care-l va parafa în zilele următoare cu Nike.

Colosul american le furnizează catalanilor echipament sportiv din 1998. Dar în ultimii ani a obținut un profit atât de mare din colaborarea cu ei că, drept răsplată, a decis să le ofere un nou acord: 100 de milioane de euro pe sezon, timp de 10 ani. Ceea ce înseamnă, per total, un miliard de euro!

Un "upgrade" de 67 de milioane (acum primește "doar" 33 de milioane pe stagiune), ce o propulsează pe Barcelona în fruntea ierarhiei mondiale a celor mai bine plătite cluburi din contracte cu sponsorul tehnic. Peste rivala Man. United, care de anul trecut ia 96 de milioane de euro pe sezon de la Adidas.

Schimbă și câștigă

Și Chelsea se poate lăuda cu o afacere fabuloasă. Albaștrii au renunțat la ultimii 6 ani din contractul cu Adidas, unul de 38,3 milioane euro pe sezon, pentru a semna cu Nike, care le-a oferit dublu: 76,72 milioane. Noul acord va intra în vigoare din stagiunea 2017-2018.

Scandal cu vecinii

Au ieșit scântei, la propriu, după sărbătoarea de titlu a Barcelonei. Mai mulți jucători blaugrana, Pique, Bartra, Mathieu și Neymar, au intrat într-un restaurant unde se aflau câțiva jucători de-ai rivalei Espanyol, printre care Victor Sanchez și Burgui. Pique s-a luat de Burgui, jucător împrumutat de la Real, iar lucrurile au degenerat și cei doi au trebuit să fie despărțiți de cei aflați în jur.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează