INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII PE NAȚIUNI

Madagascar, revelația Cupei Africii! „Dormeam toți în paturi suprapuse într-un hangar”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2019 14:42

Madagascar, echipa care ocupă locul 108 în clasamentul FIFA, uimește la prima sa participare la Cupa Africii pe Națiuni, calificându-se în ”sferturi”.

Ceea ce se întâmplă la Cupa Africii este minunat, aproape un miracol. Madagascar, locul 108 în topul FIFA, calificată în premieră la CAN, a câștigat grupa după ce a învins și Nigeria (2-0), iar duminică a depășit RD Congo în „optimi” la penaltyurile de departajare (4-2).

De la naționala Libiei, în 1982, nicio altă echipă nu a rămas neînvinsă la primele patru meciuri jucate la turneul final continental. Formația antrenată de francezul Nicolas Dupuis a reușit.

A venit președintele cu preotul

Pentru partida din week-end, președintele țării, Andry Rajoelina, a închiriat un avion și a adus 500 de oficiali și fani malgași în Egipt, la Alexandria. Toți cei care au urcat în aeronavă au plătit câte 600 de dolari. Iar la bord s-a aflat și părintele Pedro, un preot faimos în Madagascar. Înaintea jocurilor, se ține slujbă în vestiar.

Căpitanul Faneva Andriatsima, 35 de ani, atacantul lui Clermont (D2 franceză), a povestit în L'Équipe prin ce a trecut această selecționată. „Am trăit momente în care dormeam toți în paturi suprapuse într-un hangar”, și-a amintit el. „În preliminarii, cu Sudan, nu aveam nici 11 tricouri identice. După ce am învins cu 3-1, am cerut federației: «Nu mai putem juca având tricouri și șorturi diferite sau jambiere rupte»”.

A vândut tricouri și a ajutat naționala

Tot el a rezolvat problema. Din banii lui, a făcut tricouri ale naționalei la un magazin din Austria, a plătit 29.000 de euro pentru 1.000 de tricouri pe care le-a vândut apoi în Franța cu câte 40 de euro. A rămas cu 11.000 de euro și a cumpărat tot ce era nevoie la lot. Așa au venit în Egipt să impresioneze Cupa Africii.

 

Vezi și: Antoine Griezmann stinge conflictul cu Atletico Madrid » A găsit soluția pentru a se transfera la Barcelona

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
radookoo
radookoo  •  09 Iulie 2019, 11:28

Sper sa treaca si de Tunisia! Da de pot sa vad meciul .

rivaldinho
rivaldinho  •  08 Iulie 2019, 21:52

Pacat ca Eurosport nu mai arata Cupa Africii, e de 10 ori mai interesanta decat Copa America. In preliminarii s-a jucat si atunci Madagascar-Senegal si a fost de un suspans maxim. Madagascar putea sa marcheze golul de 3-2 pe final, la fiecare atac era un zumzet de ala senzational, dar de jungla nu de continent african 100%... Cu tribune ultrapopulate de zici ca se juca meciul in Romania Socialista!

rivaldinho
rivaldinho  •  08 Iulie 2019, 21:48

I-am vazut in preliminarii, sa vedeti ce se intampla la insulari acolo si ce presiune e! Si cum face publicul cand se ataca... Au jucatori in Franta plus ca i-am vazut in preliminarii, nu e enorma surpriza! Cea mai mare surpriza e Beninul, dar practica un fotbal de calitate pentru nivelul competitiei. Pe Benin i-am vazut cu Ghana. Benin se bazeaza mult pe Pote, iar Madagascar parca pe Voavy sau cum il chema (in preliminarii). Acum mai au 2 buni Andria. Dar Magadascar se deosebire de Benin, nu e o echipa ermetica.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează