INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NU RENUNŢĂ

Mallorca va merge la TAS, dacă UEFA îi respinge apelul!

Serra, Laudrup
Serra, Laudrup

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 iulie 2010 00:00

Luni, Mallorca va prezenta documentele necesare Comisiei de Apel, după ce UEFA a exclus-o din Europa, din cauza situaţiei financiare a clubului. Oficialii clubului acuză UEFA că nu a aplicat corect regulamentul.

Conform AS, Mallorca va cere Comisiei de Apel să fie revizuite toate licenţele primite în fotbalul spaniol. "Decizia de a ne exclude din Europa League ne-s surprins, pentru că după ce am primit licenţa de la Federaţia Spaniolă de Fotbal, am considerat rezolvată această chestiune", a spus avocatul echipei, Luis Huertas, care a adăugat: "Nu e posibil să ni se comunice pe 23 iulie că Federaţia Spaniolă de Fotbal ne-a acordat în mod greşit licenţa, după 5 luni în care a analizat toată documentaţia noastră. Ne întrebăm dacă s-au înşelat doar cu Mallorca sau şi cu alte cluburi".

Luni, Mallorca va prezenta documentele necesare Comisiei de Apel, după ce UEFA a exclus-o din Europa, din cauza situaţiei financiare a clubului. Oficialii clubului acuză UEFA că nu a aplicat corect regulamentul.

Conform AS, Mallorca va cere Comisiei de Apel să fie revizuite toate licenţele primite în fotbalul spaniol. "Decizia de a ne exclude din Europa League ne-s surprins, pentru că după ce am primit licenţa de la Federaţia Spaniolă de Fotbal, am considerat rezolvată această chestiune", a spus avocatul echipei, Luis Huer tas, care a adăugat: "Nu e posibil să ni se comunice pe 23 iulie că Federaţia Spaniolă de Fotbal ne-a acordat în mod greşit licenţa, după 5 luni în care a analizat toată documentaţia noastră. Ne întrebăm dacă s-au înşelat doar cu Mallorca sau şi cu alte cluburi".

Avocaţii formaţiei Mallorca susţin că:
- UEFA nu poate rezilia unilateral decizia luată de RFEF;
- UEFA nu are dreptul de a revoca licenţa, pentru că doar un judecător poate decide falimentul unei echipe, aşa cum prevede actul de insolvabilitate;
- organismul european nu a aplicat corect regulamentul.

Dacă cei de la Comisia de Apel menţin decizia UEFA, Mallorca va merge mai departe, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), care aparţine de FIFA.

FRF a fost amendată cu 200.000 euro de către UEFA anul trecut din cauza faptului că ar fi acordat în mod greşit licenţe unor cluburi din prima ligă. Raportul UEFA a constatat, printre altele, datorii neachitate şi lipsă din contabilitate.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
vasilescugeo
vasilescugeo  •  25 Iulie 2010, 14:07

acu unele echipe pot avea fara probleme gauri de sute de milioane (real, manchester, si multe alte echipe)iar alte echipe cu cateva milioane devin pericol ...:))

unu_oarecare
unu_oarecare  •  25 Iulie 2010, 12:42

"FRF a fost amendată cu 200.000 euro de către UEFA anul trecut din cauza faptului că ar fi acordat în mod greşit licenţe unor cluburi din prima ligă. Raportul UEFA a constatat, printre altele, datorii neachitate şi lipsă din contabilitate." - deci unele echipe nici nu aveau ce cauta in prima liga, campionatul trecut a fost unul fals, cu un clasament fals.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează