INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BULGARIA

”Mămăliciki” loveşte iar! » Stoicikov denunţat la poliţie de arbitrul pe care l-a insultat

Stoicikov a strigat către români
Stoicikov a strigat către români "Mămăliciki, go home!" la finele meciului de la Constanța (2-2) din preliminariile CE 2008

Articol de - Publicat duminica, 25 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 24 martie 2012 21:16

Fostul ”Balon de Aur”, din ianuarie antrenor la Litex Loveci, l-a ameninţat la telefon pe Bogumil Marinov. ”Mi-a zis că a fost ultimul meu meci ca arbitru”, s-a plîns "centralul"


De cînd s-a lăsat de fotbal şi s-a apucat să antreneze s-a distins mai mult prin scandaluri. Fire impulsivă pe teren, Hristo Stoicikov nu s-a schimbat deloc nici la 46 de ani. Revenit în Bulgaria din ianuarie, după două aventuri eşuate la Vigo şi în Africa de Sud, fostul "Balon de Aur" 1994 e implicat într-un scandal uriaş. Un arbitru a depus vineri plîngere la poliţie împotriva lui Hristo!

Bogumil Marinov susţine că tehnicianul lui Litex l-ar fi făcut praf la telefon, în stilul Gigi Becali - Crăciunescu. "Centralul" partidei cu Slavia, cîştigată (1-0) sîmbăta trecută de echipa din Loveci, a fost acuzat că l-a eliminat pe brazilianul Nicacio, imediat după pauză: "Mi-a telefonat marţi noapte şi a început să mă înjure şi să mă ameninţe. Mi-a zis că acela a fost ultimul meu meci".

Şocat, Marinov şi-a anunţat retragerea din arbitraj: "Am hotărît să mă las, însă iubesc atît de mult fotbalul încît nu-mi pot imagina viaţa fără el. Voi continua, eventual, să oficiez la jocuri de amatori, deşi sînt conştient de pierderile economice pe care le presupune o astfel de decizie".


"Acuzaţia e falsă. De cînd m-am întors în Bulgaria ca să lucrez la Litex, am dovedit o toleranţă şi o corectitudine faţă de arbitri mult mai mare decît cînd eram jucător".
Hristo Stoicikov, antrenor Litex

L-a înjurat şi pe Fandel
Stoicikov nu e la primul conflict cu arbitrii. Acum 7 ani, cînd era selecţioner al Bulgariei, a fost eliminat după ce l-a insultat pe germanul Herbert Fandel, la meciul cu Suedia (0-3)! În 1994, francezul Joel Quiniou a păţit-o mai rău, fiind acuzat de Hristo că n-a dat penalty la henţul în careu comis de Costacurta în semifinala cu Italia la CM. "Şi-a bătut joc de mine, de antrenori şi de tot poporul bulgar. L-am văzut după meci în SUA şi l-am scuipat de faţă cu toată lumea".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  25 Martie 2012, 01:52

Bulgar cu ceafa groasa...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează