INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Maradona i-a desenat Papei celebra reușită cu Anglia: "Îți mai amintești acel gol, Sanctitate?"

Maradona i-a dăruit Papei tricoul Argentinei cu nr. 10, autograf și dedicație specială // FOTO Guliver/GettyImages +2   FOTO
Maradona i-a dăruit Papei tricoul Argentinei cu nr. 10, autograf și dedicație specială // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 14 octombrie 2016 00:00

Invitat la Roma la ”Meciul Păcii”, Maradona i-a desenat Papei golul secolului, slalomul magic reușit pe ”Azteca”, în celebrul meci Argentina - Anglia 2-1, din ”sferturile” CM 1986.

Hoddle, Reid, Sansom, Butcher și Fenwick. Jumătate din "naționala" Angliei, amețită de fentele și driblingurile lui Maradona în slalomul nemaipomenit la CM 1986, intrat în istoria fotbalului. "Îți mai amintești golul acela, Sanctitate?", l-a provocat chiar la Vatican marele Diego pe Papa Francisc I.

Apoi, "Butoiașul Atomic" a trecut, la fel de impetuos ca în teren pe vremuri, la tablă. A pus repede mâna pe o pensulă, redesenând traseul "Golului Secolului", din "sfertul" cu Anglia (2-1).

Gazonul de pe Azteca s-a redus și transformat într-un dreptunghi alb și lucios, pe care mâna lui Maradona a patinat, schițând poarta lui Shilton, siluetele depășite atât de ușor și liniile frânte din traseul de la al doilea gol. Carioca a fost la fel de fermă ca șutul lui "El Pibe de Oro" la 25 de ani.

A studiat la Frankfurt

Suveranul Pontif, fermecat de gest, chiar și-a amintit. Era în Germania, acum 3 decenii, și urma un curs la Înalta Școală "Philosophisch-Theologische Sankt Georgen" din Frankfurt pe Main. Iar miercuri a fost martor pe viu al șerpuirii magice încheiate cu un autograf pe tablă și o îmbrățișare.

Pace, dar și război cu Veron

" Meciul Păcii", eveniment caritabil organizat de Vatican, la care au fost Ronaldinho, Totti, Cafu și Crespo, a avut faze memorabile, dar și incidente. După o contră înaintea pauzei, Maradona nu s-a abținut să-l înjure pe Veron. (foto 3)

"Fiu de c....", i-a strigat celui pe care nu-l iartă că l-a susținut în 2014 pe "Tata" Martino ca selecționer al Argentinei, excluzându-l pe Diego. "Veron m-a trădat. E arogant, exact ca toți președinții care se cred atotputernici", l-a criticat în iulie pe "El Brujito".

"Am fost coechipier cu Diego, acum pot să mă las. Nu ajung 40 de fotbaliști să faci un Maradona"
Francesco Totti, căpitanul Romei, după Meciul Păcii

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  14 Octombrie 2016, 09:55

"A pus repede mâna pe un marker albastru, redesenând traseul..." - markerul ala albastru e o pensula vizibila si de pe luna, dar de unde sa stiti voi cand aveti in cap numai fcsb.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează