INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

Marea schismă în fotbal! Se pregătește o nouă competiție care să rivalizeze cu SuperLiga Europeană

Foto: Guliver / Getty Images
Foto: Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 13 octombrie 2016 17:31

Odată cu mult discutata schimbare a formatului UEFA Champions League, care ar urma să avantajeze cluburile mari, îngrijorările echipelor de rang inferior s-au înmulțit.

Pentru a contracara inițiativa granzilor Europei, 10 reprezentanți ai unor importante echipe provenind în special în partea de nord a continentului, s-au întâlnit pentru a discuta posibilitatea înființări unei noi competiții.

Forțele Scoției, Rangers și Celtic s-au alăturat unui grup de echipe din Olanda, Belgia și din țările Scandinave, într-un proiect ce se va numi North European League.

Președintele lui FC Copenhaga, Anders Horsholt confirmă discuțiile:"Da, e adevărat că ne-am întâlnit. Au fost prezenți printre alții, reprezentanți de la Anderlecht, Club Brugge, FC Copenhaga, Rosenborg și Malmo. Considerăm că e necesar să acționăm acum în această direcție pentru că altfel, cluburile bogate vor deveni mult prea puternice pentru că noi ceilalți să le putem pune probleme.", a declarat Horsholt pentru cotidianul danez BT.

Conform zvonurilor, noua competiție ce și-ar putea face debutul în sezonul 2021-2022 va cuprinde 4 grupe de cate 5 echipe de pe întreg continentul. Sistemul de premiere nu a fost încă stabilit, însă este așteptat ca echipele cu istorie mai bogată să încaseze sume mai mari decât debutantele pe scena europeană.

(George Vintilă)

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
respect2014
respect2014  •  13 Octombrie 2016, 19:23

Un fel de Cupa Balcanica. Nu au sanse. Si nimeni nu are sanse in fata gigantilor din vest. Sunt miliarde de euro in joc. Va imaginati ca Stanciu este cel mai scump din istoria Belgiei? Ce inseamna pentru City, Real, Barca, Bayern 7.5 milioane? Banii pe biletele de la 3-4 meciuri tari de acasa. Pe viitor prevad o super liga cu maxim 20 de echipe din 5-6 tari. Si acolo o sa se invarta si banii si jucatorii de superclasa si sponsorii adevarati. Asta e. Vremea fotbalului ca sport de masa a trecut. Banii fac legea!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează