INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DRAMĂ

video Cutremurător! Mărturii sfâșietoare ale victimelor sistemului pedofil care a lovit fotbalul african: „Mi-am privit colegul în ochi în timp ce îl violau. Rămăseseră doar lacrimile”

Stade de Franceville, Gabon. Foto: Imago Images
Stade de Franceville, Gabon. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2023 13:11 / Actualizat miercuri, 04 octombrie 2023 13:39

Zeci de ani, mii de copii și adolescenți din cluburile de fotbal din Gabon au fost abuzați de antrenori și oficiali. Documentarul realizat de BBC Africa scoate la lumină scene înfricoșătoare: „Când îmi amintesc ce s-a întâmplat, îmi vine sa vomit. Am fost hărțuit, maltratat, violat”.

Un scandal imens, care a lovit Gabonul de zeci de ani, un sistem de pedofilie ce afecta fotbalul local decenii la rând, cu mii de victime în cantonamentele de copii și juniori. O tragedie despre care BBC Africa a realizat un documentar sfâșietor, „Prădătorii" de pe teren", prezentat și de L'Equipe. O jumătate de oră cutremurătoare.

Ianis Hagi, episod din vestiarul lui Rangers cu marele Steven Gerrard: „Mi-a zis asta după un derby cu Celtic. Am simțit după că aș putea «muri» pe teren pentru el”
SCOȚIA
Ianis Hagi, episod din vestiarul lui Rangers cu marele Steven Gerrard: „Mi-a zis asta după un derby cu Celtic. Am simțit după că aș putea «muri» pe teren pentru el”

VIDEO. Antrenori după gratii, președintele federației reales în închisoare

Parfait Ndong, 50 de ani, fost internațional cu 33 de selecții, care a jucat mult timp în Portugalia, a fost primul care a denunțat abuzurile. „Trebuia să spun totul”, afirmă el. El a declanșat valul de dezvăluiri, în urmă cu doi ani (continuate într-o investigație The Guardian), după declarațiile lui s-au făcut primele arestări.

Mulți antrenori au ajuns în spatele gratiilor, printre ei Patrice Motsepe (Din 12 martie 2021, el ocupă funcția de președinte al Confederației Africane de Fotbal). Patrick Assoumou Eyi, supranumit „Capello". Și președintele federației, Pierre-Alain Mounguengui, a fost luat cu poliția, acuzat că a ascuns totul. Șocant însă, chiar dacă și-a recunoscut vina, a fost reales în fruntea forului de la Libreville fiind închis! Și e încă membru în Comitetul Executiv al Confederației africane. La fel de surprinzător, așteaptă procesul în libertate.

Mărturii sfâșietoare ale victimelor sistemului pedofil care a lovit fotbalul african

Mărturiile copiilor abuzați sunt teribile. „Când mă gândesc ce s-a întâmplat, îmi vine să vomit. Am fost hărțuit, maltratat, violat", spune unul dintre cei care au trecut prin clipe de durere, de suferință.

Amintirile scot la lumină cadre inimaginabile. "Eram într-un cantonament pentru juniori U17, stăteam într-un dormitor cu paturi suprapuse. Intrau în camerele noastre la miezul nopții și îi luau pe unii dintre noi. Uneori, îmi vedeam colegi cu sânge pe fund. La dușuri, la fel, sângerau. Nu puteau să joace în meciul următor, nu puteau alerga", a povestit alt tânăr, citat de L'Equipe.

A devenit și el victimă: „Odată, ne-au trezit pe mine și pe cel mai bun prieten. Ne-au dus într-o cameră cu lumini roșii, plină de bărbați dezbrăcați. Au început să ne atingă. Nu înțelegeam, îmi venea să urlu. Mi-au zis că trebuie să le fac felație. Am refuzat. M-au amenințat, spunându-mi că-mi voi pierde locul în echipă".

Mărturiile copiilor abuzați sunt teribile: „M-au forțat să-i masturbez”

Imaginile se derulează înapoi în minte într-o succesiune terifiantă. „Eram atât de șocat încât nu mai puteam vorbi. Nu-mi rămăseseră decât lacrimile. Am văzut cum au început să-mi violeze prietenul. L-am privit în ochi, iar el parcă îmi transmitea: «Să se termine totul». 

M-am ridicat, voiam să plec, dar ușa era închisă. M-au prins și m-au aruncat la pământ. M-au forțat să-i masturbez. Le-am spus că nu pot să o fac, am plâns și am urlat până când au terminat cu prietenul meu. Atunci ne-au lăsat să plecăm. Mie mi-au zis că nu voi mai fi niciodată selectat și că, dacă voi vorbi, familia mea va fi ucisă”. 

Citește și:

Îl sare pe Pușcaș? Ce plănuiește selecționerul Edi Iordănescu pentru meciurile din octombrie

Chindia, sac fără fund! Consiliul Județean va da către club o sumă de 5 ori mai mare decît cea stabilită în februarie 2023

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
kxd2000
kxd2000  •  04 Octombrie 2023, 22:42
Postat de ionescugeorge77 pe 04 Octombrie 2023, 19:53

***

Nu te ambala Getuțo! Nu a vrut nimeni să te supere. Mai împărtășește-ne din opiniile tale fără pereche. Rogu-te!

Moshu
Moshu  •  04 Octombrie 2023, 20:08
Postat de ionescugeorge77 pe 04 Octombrie 2023, 19:51

....ba pe tine ba ...ce iti pasa tie ce se spune despre Gabon ...nici nu stii cat de adevarat este ...pe cand Catalin trebuie ajutat sa se intoarca ...mosh fara constiinta nationala ...

...ramane cum am stabilit...nu te ajuta,saracuta....

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  04 Octombrie 2023, 19:53
Postat de kxd2000 pe 04 Octombrie 2023, 18:46

Bine că le rezolvi tu pe toate, doamna Georgeta. Și pe Hagi, și pe Țepelin. Cum le şti tu pe toate. Oare ce ne-am face fără tine?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează