INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Meciul Koln - Mainz nu s-a jucat din cauza unei tentative de suicid » Arbitrul şi-a tăiat venele!

Rafati a fost desemnat de trei ori în Kicker sportmagazin cel mai slab arbitru din Bundesliga
Rafati a fost desemnat de trei ori în Kicker sportmagazin cel mai slab arbitru din Bundesliga

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2011 23:29

Motivul pentru care ”centralul” Babak Rafati a încercat să-şi ia viaţa e încă necunoscut. ”Tot ce ştim e că trăieşte”, a precizat un oficial al echipei-gazdă


Cu 40 de minute înaintea meciului Koln - Mainz, programat ieri în Bundesliga, crainicul stadionului a anunţat că partida nu se mai joacă: "Arbitrul Babak Rafati n-a ajuns la stadion şi în scurtul timp rămas n-a putut fi găsit un înlocuitor".

În timp ce suporterii părăseau arena întrebîndu-se ce s-ar fi putut întîmpla, jurnaliştii aflau primele amănunte. "Centralul" în vîrstă de 41 de ani încercase să-şi ia viaţa. "Rafati a fost găsit la prînz în stare de inconştienţă, cu venele tăiate, în baia din camera sa de hotel. Un angajat a spart uşa şi a dat de el în cadă", a dezvăluit cotidianul Bild.

Motivul sau motivele care l-au împins pe Rafati la tentativa de suicid nu sînt cunoscute deocamdată. "Tot ce pot să vă spun e că trăieşte", a declarat Claus Horstmann, unul dintre oficialii clubului local, aceluiaşi ziar.

De ce nu s-a mai jucat? Şocul a fost atît de mare încît, după consultarea părţilor, inclusiv a asistenţilor, Liga germană a decis că este mai bine pentru toată lumea ca meciul să fie amînat.

"În astfel de situaţii, fotbalul trece în plan secund. Mi se pare normal că la Koln nimeni n-a mai vrut să joace"
Huub Stevens, antrenor Schalke

"Noi am aflat la stadion. Nici nu le-am spus jucătorilor înaintea meciului"
Klaus Allofs, manager Werder Bremen

A debutat tot la un Koln - Mainz
Iranian de origine, Babak Rafati e funcţionar bancar în viaţa de zi cu zi. În arbitraj din 1997, el a debutat în Bundesliga pe 6 august 2005, tot la un meci FC Koln - Mainz 05. Pînă acum are în palmares 84 de partide la centru pe prima scenă a fotbalului german şi două interţări.

Hanovra, oraşul sinucigaşilor
Luna noiembrie şi Hanovra sînt coordonatele de timp şi spaţiu ale ultimelor drame din fotbalul german. Rafati locuieşte în respectivul oraş şi a încercat să-şi curme viaţa în data de 19 a lunii. Cu doi ani în urmă, dar pe 10 noiembrie, portarul echipei locale, Robert Enke, s-a sinucis aruncîndu-se sub roţile unui tren. El devenise depresiv după moartea fiicei în vîrstă de doi ani, pe 17 septembrie 2006. Succesorul lui Enke în poarta Hanovrei, Florian Fromlowitz, a devenit şi el depresiv după ce a pierdut postul de titular.

Colţescu a vrut să se arunce de la etaj
Arbitrul Sebastian Colţescu a avut şi el o tentativă de suicid în octombrie 2008. El a vrut să se arunce în gol de la fereastra apartamentului său situat la etajul 3 al unui bloc din Craiova. Un echipaj de la "descarcerare" şi altul de poliţie au spart uşa locuinţei, însă arbitrul a revenit în casă fără să fie nevoie de intervenţia cuiva. Colţescu, 34 de ani, suferise o depresie după un meci Gaz Metan - FC Braşov (0-0), cînd a fost acuzat că nu a acordat mai multe penalty-uri.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
luciano86
luciano86  •  20 Noiembrie 2011, 02:15

A fost prea mare presiunea pe el.. sper ca nu din partea Mafiei pariurilor... ca sunt ai draq aia

Vezi toate comentariile (1)
Comentează