INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROCES

Michel Platini, ultima declarație în procesul de escrocherie: „Va spăla ce a fost murdărit șapte ani”

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 11:27 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 11:38

Fostul președinte UEFA, Michel Platini, a vorbit la Tribunalul penal federal elvețian la sfârșitul procesului în care este acuzat că a primit 1,8 milioane de euro de la Sepp Blatter având doar un acord verbal.

Procesul împotriva lui Michel Platini și Sepp Blatter, la Tribunalul penal federal din Bellinzona, s-a încheiat marți, după două săptămâni de audieri. Hotărârea e așteptată pe 8 iulie. 

Mircea Lucescu, atacat dur de un fost antrenor din Liga 1: „Nu vreau să-i mai pronunț numele! Îi plac banii ca la balamuc”
GSP LIVE
Mircea Lucescu, atacat dur de un fost antrenor din Liga 1: „Nu vreau să-i mai pronunț numele! Îi plac banii ca la balamuc”

Michel Platini și Sepp Blatter, anchetați din 2015 

Foștii președinți UEFA și FIFA au fost acuzați de Parchetul elvețian de „escrocherie, gestiune neloială, abuz de încredere și fals în înscrisuri". 

După ce, în 2011, Blatter i-a plătit francezului două milioane de franci elvețieni (1,8 milioane de euro, la acea vreme) pentru perioada cât a fost consilier al liderului FIFA. Cei doi având doar un acord verbal. Au fost suspendați din funcții în 2015 și tot atunci a început anchetarea lor. 

Michel Platini: „Nu am primit niciodată cartonașul roșu”

Potrivit L'Équipe, Platini a dat o scurtă declarație la sfârșitul dezbaterilor. Marți, chiar în ziua în care a împlinit 67 de ani. 

„De-a lungul carierei, i-am respectat întotdeauna pe cei din jur, adversarii, colegii, arbitrii. Nu am primit niciodată cartonașul roșu. A fost marea mea mândrie. Și a tatălui meu", a afirmat el.

„Am încredere în justiție, am încredere că acest tribunal va restabili adevărul în decizia sa. Va spăla ce a fost murdărit și încălcat timp de șapte ani, recunoscând suferința familiei mele".

Procurorii au cerut 20 de luni de închisoare cu suspendare 

Avocatul lui Platini, Dominic Nellen, vrea achitarea fostului mare fotbalist francez, dar procurorul Thomas Hildebrand a cerut un an și opt luni de închisoare cu suspendare și în cazul lui, și al lui Sepp Blatter. 

FIFA nu avea nicio datorie față de Michel Platini. Factura prezentată de el în 2011 a fost doar o acoperire pentru a ascunde o plată ilicită, care trebuie să ducă la condamnare 
- Catherine Hohl-Chirazi, avocata FIFA, parte civilă în proces 

Sufăr că am fost numit hoț și falsificator. Au fost șapte ani distrugători. Acuzațiile împotriva mea sunt false. Asta e durerea mea
- Sepp Blatter, fost președinte FIFA

Citește și alte știri de fotbal internațional:

S-a făcut! Lukaku pleacă de la Chelsea, la nici un an după ce londonezii au plătit 113 milioane de euro în schimbul său

Borussia Dortmund, ACORD pentru înlocuitorul lui Haaland » Transfer de 35 de milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează