INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Mighty Mouse » N'Golo Kanté se îndreaptă tot mai sigur spre titlul de fotbalistul anului! Cifre impresionante la Chelsea

The Times spune despre N'Golo Kanté:
The Times spune despre N'Golo Kanté: "Băiatul care conduce un Mini Cooper are motor de Rolls Royce" // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2017 00:00

N'Golo Kanté, 25 de ani, eroul francez care nu se oprește niciodată, va fi primul jucător după un sfert de secol care câștigă 2 ani la rând titlul în Premier cu două echipe diferite: Leicester 2016 - Chelsea 2017. Aproape sigur, fotbalistul anului!

Nu e deloc curios, nici surprinzător. E realitatea. Secretul unei campioane a Angliei made in Italy este N'Golo Kanté. A fost și pentru Leicester 2016 marca Ranieri, va fi și la Chelsea 2017 creația Conte.

44 de victorii în 2 ani de Premier

Acest "închizător" de 25 de ani și 1,69 m care aleargă non-stop, făcând tacklinguri și recuperând mingi la nesfârșit, pentru a lansa imediat atacul echipei sale, e cel mai iubit jucător din Premier League. "Și cel mai important", susține The Times.

"Nimeni altul nu poate fi astăzi omul anului în campionatul nostru. Are 44 de victorii în ultimele două sezoane, cele mai multe! E garanția succesului".

"Kanté the Machine", cum îl numește Daily Mail, era în 2010 la JS Suresnes, un club amator din liga a 9-a franceză. Acum, va deveni primul fotbalist după 24 de ani care cucerește titlul PL două sezoane la rând cu două formații diferite. De la Eric Cantona și "dubla" lui, Leeds 1992 - Man. United 1993.

"Pompierul" e exemplul pentru copii!

Antonio Conte e încântat de "închizătorul" său. I-a surprins pe jurnaliști după un meci: "N'Golo a dat azi 50 de pase bune, dar a greșit cinci. Are de progresat". Câteva secunde mai târziu, a izbucnit în râs: "Sunt manager. Caut și eu ceva pentru a-i zice că trebuie să progreseze. Prea e bun la toate".

Despre el, Jamie Redknapp spune că "e pompierul perfect". Fostul internațional englez explică: "Simte pericolul și stinge toate incendiile oriunde apar pe gazon. Stânga, dreapta, la mijloc, în fața apărării sau în spatele atacului".

Iar galezul Robbie Savage, fost veteran Premier, crede că "e cel mai performant mijocaș «caută și distruge» din lume. Dacă Pogba valorează 105 milioane, atunci el merită mai mult".

Același Redknapp are un sfat pentru părinții care își dau copiii la fotbal: "Nu le cereți să fie ca Messi sau Ronaldo. Nu e realist. Exemplul e N'Golo Kanté. El e fenomenul zilelor noastre".

Kanté Facts

După modelul glumelor cu Chuck Norris, au apărut pe Internet cunoscutele Kanté Facts:

  • 70% din suprafața pământului e acoperită de apă. Restul e acoperit de Kanté
  • Harta termică din acest sezon a lui Kanté a accelerat cu zece ani încălzirea globală
  • Google Street Map a fost creată fixând o cameră pe capul lui Kanté la joggingul de dimineață
  • Oamenii de știință se tem că Pământul nu se va mai învârti dacă N'Golo se oprește din alergat
  • Iepurașul Duracell a murit, încercând să-l prindă pe N'Golo Kanté

"Când sunt pe teren, îl văd dublu. E un Kanté la stânga și, când mă întorc, mai e un Kanté la dreapta. Am impresia că joc cu gemeni"
Eden Hazard, mijlocaș Chelsea

"Dacă încerci să-i vorbești, N'Golo zâmbește. Dacă faci cu el cel mai dur antrenament, N'Golo zâmbește. Dar nu este zâmbetul asasinului. E zâmbetul băiatului bun"
Antonio Conte, manager Chelsea

"Kanté merită să fie ales fotbalistul anului în Premier League, are o milă înaintea tuturor. Dacă nu va fi el, va fi un travestit"
Robbie Savage, fost internațional galez

"Kanté înseamnă Bryan Robson, Roy Keane și Makélélé într-un singur jucător. N-am mai văzut niciodată unul ca el. Acțiune non-stop, tot terenul"
Jamie Redknapp, fost internațional englez

35.800.000 €i-a plătit Chelsea lui Leicester vara trecută pentru N'Golo Kanté

27de meciuri a jucat Kanté la Chelsea în 28 de etape de Premier; a lipsit doar o partidă (a fost suspendat)

2.419minute a adunat francezul în Premier 2016-2017, fiind schimbat o singură dată în 27 de meciuri (în minutul 79)

N'Golo, mai influent în joc la Londra

Leicester Parametru Chelsea
59,1 Mingi atinse pe meci 77,2
39,2 Pase pe meci 61,6
82% Pase reușite 88%
11,8 Pase în ultimii 30 m 18,8
76% Pase reușite  84%

Top 5 intercepții Europa

  Nume Club Acțiuni
1. N. Kanté Leicester/Chelsea 218*
2. F. Acerbi Sassuolo 214
3. A. Illarramendi Sociedad 203
4. L. Koscielny Arsenal 200
5. I. Gueye Aston Villa/Everton 199

* Primele 5 campionate continentale, în ultimele două sezoane

Top 5 tacklinguri reușite Europa

  Nume Club Acțiuni
1. N. Kanté Leicester/Chelsea 193
2. I. Gueye Aston Villa/Everton 189
3. Filipe Luis Atletico Madrid 161
4. E. Pieters Stoke City 159
5. Fabinho AS Monaco 154

* Primele 5 campionate continentale, în ultimele două sezoane

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
magic4ever
magic4ever  •  30 Martie 2017, 13:48

Cei care au spus ca titlul castigat de Leicester a fost o intamplare sa vada acum cat de bun a putut sa fie Kante sezonul trecut si in acest sezon si cat de mult a contat lipsa lui sezonul asta....Kante era inima echipei, alerga cat 2 oameni si recupera foarte multe mingii...dupa ce a plecat el,desi au venit Amartey si Ndidi nu au reusit sa il inlocuiasca...amandoi nu fac cat Kante....daca era si anul asta la Leicester se luptau la primele 6 locuri fara probleme chiar daca si-au mai revenit si granzii

dakesis
dakesis  •  29 Martie 2017, 15:11

cica 'va fi un travestit'... HAHAHHA Bai voi sunteti normali??? de 'TRAVESTI' ati auzit? Numai la trevestiti va sta gandul, ziaristu de musama:))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează