INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Mircea Lucescu, explicații după ce le-a refuzat pe Beșiktaș și Lyon: „Nu vreau să repet greșeala din 1999” » Ce implicare a avut brazilianul Ronaldo

Mircea Lucescu/ FOTO: Imago Images
Mircea Lucescu/ FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2024 18:41 / Actualizat luni, 08 ianuarie 2024 19:45

Mircea Lucescu (78 de ani) a dezvăluit motivele pentru care a ales să refuze atât oferta lui Beșiktaș, cât și pe cea a lui Lyon, rămânând fără contract până la sfârșitul sezonului. 

Liber de contract din noiembrie, după despărțirea de Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a fost la mare căutare printre cluburile din Europa. Lyon l-a dorit în decembrie, iar săptămâna trecută oficialii celor de la Beșiktaș au venit la București pentru a negocia cu tehnicianul român. 

Refuzată de Mircea Lucescu, Beșiktaș a numit imediat un nou antrenor. Campion european!
TURCIA
Refuzată de Mircea Lucescu, Beșiktaș a numit imediat un nou antrenor. Campion european!

Răspunsul lui Il Luce a fost însă de fiecare dată negativ. Acesta a motivat alegerea spunând că nu vrea să repete greșeala din 1999, atunci când a mers la Inter în mijlocul sezonului și nu a avut rezultatele dorite. 

Mircea Lucescu: „Nu preiau echipa în mijlocul campionatului”

„Au început și s-au și terminat negocierile (n.r. - râde). Sâmbătă m-am întâlnit cu ei, cu directorul general, am vorbit aproximativ cinci ore. Le-am spus ce greșeli s-au făcut la echipă, le-am oferit câteva sfaturi din experiența mea. Am avut o perioadă foarte bună la Beșiktaș am câștigat titlul. 

Am fost campioni în anul centenarului. Nici Galatasaray, nici Fenerbahce nu au reușit asta. Mi-am expus foarte clar ideile. Nu preiau echipa în mijlocul campionatului. Dar, dacă se pune problema de a începe competiția, anul viitor, ca antrenor al echipei, sunt de acord. Propunerea lor a fost să conduc Beșiktaș șase luni, iar, ulterior, dacă vreau și ne înțelegem, să continuăm. 

Formația nu mai are nicio șansă să lupte pentru titlu, iar eu am fost obișnuit să antrenez echipe care se băteau pentru campionat. Am nevoie de timp pentru a reconstrui ceea ce a fost distrus. Deci, exclus acum, dar, dacă este de la vară, iau în considerare propunerea.

Am mai avut o experiență neplăcută în decembrie 1999 la Inter. A fost foarte bine prima parte, excelent, dar apoi erau mulți jucători fără contracte, zece jucători cărora le expirau înțelegerile. Ei voiau să joace toți, pentru a demonstra, apoi a anunțat și Moratti că vine Lippi de anul viitor. 

Așa că, din momentul acela, raportul meu cu jucătorii s-a schimbat radical. În primele cinci meciuri acasă, pe San Siro, am avut o medie de cinci goluri pe meci. Apoi am avut ghinion să se accidenteze Ronaldo, Simeone, Zamorano, am fost eliminați dramatic de Manchester United în Liga Campionilor. 

Așa că experiența m-a determinat să refuz propunerea celor de la Beșiktaș, una pe care orice antrenor, aflat la vârsta mea, ar fi acceptat-o”, a declarat Mircea Lucescu potrivit iamsport.

Mircea Lucescu: „Cine își asumă riscul de a prelua o echipă în mijlocul campionatului?”

„Așa de bine mă simt acum cu nepoții, strănepoții. Da, am refuzat-o și pe Lyon. Au fost discuții și acolo, dar nu am dorit din același motiv. Cine își asumă riscul de a prelua o echipă în mijlocul campionatului? 

Lucrezi cu jucători pe care nu-I cunoști, nu ai contribuit nici la formarea, nici la aducerea, nici la pregătirea lor. E complicat. De asta nici aici, acasă, nu mă gândesc să preiau vreo echipă”, a adăugat Lucescu. 

VIDEO Imagini memorabile cu „dirijorul” Răzvan Lucescu! Antrenorul lui PAOK, video de colecție pentru fanii echipei sale din Grecia

Citește și alte știri despre Mircea Lucescu: 

Mircea Lucescu despre momentul în care Răzvan Lucescu a decis să devină antrenor: „A venit la mine și mi-a spus: «Eu nu pot să fiu conducător”
PAOK SALONIC
Mircea Lucescu despre momentul în care Răzvan Lucescu a decis să devină antrenor: „A venit la mine și mi-a spus: «Eu nu pot să fiu conducător”
Mircea Lucescu, război cu Fatih Terim, cu fiul lui la mijloc: „Eu l-am învins. Nici Răzvan nu va pierde
ANTRENORI
Mircea Lucescu, război cu Fatih Terim, cu fiul lui la mijloc: „Eu l-am învins. Nici Răzvan nu va pierde"

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
atacama
atacama  •  09 Ianuarie 2024, 14:07

ANTRENOR MEDIOCRU CU "REZULTATE"IN CAMPIONATE MEDIOCRE SAU CORUPTE.SA NE AMINTIM CAM CE "MANEVRE" FACEA IN ROMANIA CAND ERA "CELEBRU" (pentru CE ?) ???

Geogeo1968
Geogeo1968  •  09 Ianuarie 2024, 06:46

Cui ajută tevatura asta? Omul are aproape 80 de ani. Respect Mircea Lucescu dar e timpul să ne lași Chiar credeți în ofertele astea?

m1k3
m1k3  •  08 Ianuarie 2024, 23:36

il elimina si skonto riga cu rapid :))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează