INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Mircea Lucescu îl apără pe Brandao: "E grav să-l condamni la închisoare!"

Luce (dreapta), într-o discuţie cu Brandao
Luce (dreapta), într-o discuţie cu Brandao

Articol de - Publicat sambata, 29 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 noiembrie 2014 22:42

Antrenorul, care l-a avut 5 ani jucător la Şahtior pe brazilian, afirmă: "În Franţa nu se glumeşte. Totuşi, e o hotărîre prea aspră, poate fi un precedent periculos".

Sîmbătă, 16 august, o ceartă începută pe teren între doi brazilieni, la PSG - Bastia 2-0, s-a încheiat violent în faţa vestiarelor. Brandao, atacantul corsicanilor, căruia Thiago Motta îi repetase în timpul meciului că a comis în 2011 într-adevăr violul de care a fost achitat ulterior, şi-a aşteptat rivalul şi l-a izbit cu capul în figură. Umplîndu-l de sînge şi provocîndu-i o fractură de piramidă nazală.

6 luni suspendare
Joi, 18 septembrie, Comisia de Disciplină a Ligii a decis: l-a suspendat 6 luni pe Brandao, 21 de partide de Ligue 1. Dar cazul a ajuns şi la o instanţă civilă.

Joi, 27 noiembrie, Tribunalul corecţional din Paris l-a condamnat pe fotbalist la o lună de închisoare fermă şi 20.000 de euro amendă, deşi procurorul ceruse 8 luni cu suspendare şi 15.000 E sancţiune pecuniară.

Potrivit L'Equipe, judecătorul a susţinut că duritatea sentinţei se explică nu doar prin "premeditare într-un alarmant context de violenţă pe stadioane. Curtea a considerat hipermediatizarea cazului o circumstanţă agravantă".

"Thiago n-a fost spitalizat"
Contactat de Le Parisien, Mircea Lucescu l-a apărat pe Brandao, jucătorul său la Şahtior între 2004 şi 2009. "Închisoare? În Franţa nu se glumeşte. Pare prea aspru totuşi. E o problemă sportivă, iar după meciuri sînt emoţii intense, lucrurile depăşesc normalul. Pentru ce a făcut, Brandao merita sancţionat şi lunga sa suspendare e corectă. Însă e grav să-l condamni la închisoare", a declarat Luce, avertizînd: "Posibil să devină un precedent periculos. În viitor, orice lovitură, pumn sau picior, poate fi pedepsită cu închisoarea. Brandao a avut o reacţie urîtă, dar Thiago nici n-a fost spitalizat".

N-ar fi exclus, în final, ca Brandao să nu mai fie trimis în spatele gratiilor. Iar luna de închisoare să fie comutată în muncă în folosul comunităţii.

"Brandao e un băiat drăguţ. Războinic pe teren, dar niciodată rău. Eu n-am avut probleme cu el" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

"Eu trăiesc acum în Ucraina, unde sînt atîtea probleme. Şi voi îmi vorbiţi de închisoare pentru Brandao? E uluitor!" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
andy_2008
andy_2008  •  29 Noiembrie 2014, 14:59

Coloratii se apara intre ei,trb sa l omoare pe ala ca sa i dea 10 ore de parnaie.De aia Franta nu i ca Ukraina.

mdeah
mdeah  •  29 Noiembrie 2014, 12:25
Postat de madskills pe 29 Noiembrie 2014, 09:23

Ce uita spaima vatmanilor e ca Brandao NU a lovit pe teren ci in afara lui, premeditat. Hai, daca era o agresiune nesportiva in timpul meciului ai putea, subiectiv fiind, sa-i gasesti circumstante atenuante. Dar omul a lovit magareste in afara terenului, ceea ce este echivalent cu o agresiune in plina strada. In alte tari pentru asa ceva poti sa iei si mai mult de o luna de zile de inchisoare. Dupa logica lui Nea Mircea, daca ii dai rupi unuia picioarele cu o ranga si ala sta in gips 6 luni acasa, e ok, ca doar nu are nevoie de spitalizare.

Si daca loveste pe teren, poate fi pasibil de vatamare corporala daca se vede o intentie clara. Vezi cazul recent Muresan- Rusescu in care Muresan a fost trimis in judecata. Eu si cu tine daca mergem la locul de munca si lovim intentionat cu capul in fata pe cineva nu facem paranaie? Nu sunt totusi la box, unde isi asuma astfel de lovituri dure....

gica.paunescu
gica.paunescu  •  29 Noiembrie 2014, 11:46

Dl. Lucescu senior este un bun antrenor si-un foarte bun fost jucator, un om inteligent, pe scurt. In privinta opiniilor domniei sale despre astfel de probleme - privind comportamentul jucatorilor, al unora pe care chiar i-a avut sub conducere tehnica - sunt in total dezacord cu cele spuse. Dupa cum remarca si comentatorul anterior, exista premeditare in fapta comisa, iar daca judecam si substratul acelei dispute, apoi Brandao a primit prea putin, vreo 6 luni cu executare i-ar fi prins mai bine. Ceea ce-nsemna ca l-au deranjat cele zise de Thiago, cat si ca poate fi adevarata fapta ( violul ) . Rusinica, bre nea Mircea, iar lui Brandao sa-i fie RUSINE de-a dreptul !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează