INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOP

Mircea Lucescu ocupă locul 5 în topul celor mai buni antrenori din lume în 2009

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 ianuarie 2010 00:00

Tehnicianul român al lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, s-a clasat pe locul 5 în ierarhia celor mai buni antrenori din lume în anul 2009, realizată de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), în timp ce câştigător a fost spaniolul Josep Guardiola.

Lucescu a acumulat un total de 50 de puncte după ce anul trecut a reuşit să câştige ultima ediţie a Cupei UEFA şi s-a clasat pe poziţia secundă în Ucraina, devenind astfel primul român aflat în topul IFFHS de la înfiinţarea acestuia în anul 1996. De altfel, românul se află şi printre nominalizaţii UEFA pentru antrenorul anului 2009.

Liderul topului este spaniolul Jose Guardiola, cel care în 2009 a câştigat şase trofee naţionale şi internaţionale din tot atâtea posibile cu Barcelona. Ibericul a acumulat 300 de puncte, în timp ce pe poziţia secundă s-a clasat Sir Alex Ferguson, antrenorul campioanei Angliei şi a finalistei Ligii Campionilor, Manchester United, care a adunat 137 de puncte.

Podiumul este completat de portughezul Jose Mourinho, câştigător al titlului în Italia cu Internazionale Milano, cu 66 de puncte adunate.

Argentinianul Alejandro Javier Sabella ocupă locul 4, cu 54 de puncte, după ce anul trecut a câştigat Copa Libertadores şi a ajuns până în finala Campionatului Mondial al cluburilor cu Estudiantes La Plata.

Pe poziţia a 6-a se află francezul Arsene Wenger (Arsenal Londra), care a adunat 44 de puncte, cu şase mai puţin decât Mircea Lucescu.

În top 10 se mai află Guus Hiddink (Chelsea), cu 38 de puncte, Laurent Blanc (Bordeaux ) - 34p, Jorge Daniel Fossatti (LDU Quito) - 16p şi Felix Magath (Wolfsburg/Schalke 04) - 15p.

NewsIn

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
 •  08 Ianuarie 2010, 19:19

Dan Petrescu, buget=5 mil., calificare din grupe in Europa League Lucescu, buget= 100 mil., eliminat din preliminariile UEFA CL de catre echipa Poli Timisoara. Eu cred ca este destul de concludent.

 •  08 Ianuarie 2010, 18:41

NEMERITAT. Tot asa au desfiintat romanii si Gheata De Aur cand au inceput sa castige pe banda rulanta(Camataru,Mateut, Coras). Cand a castigat Camataru antrenor la Dinamo era Lucescu asa ca este obisnuit cu smecheriile.

 •  08 Ianuarie 2010, 16:24

DA TZARANU DE PETRESCU UNDE E IN LUME?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează