INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BOICOT

Mondial schingiuit » Dacă UEFA boicotează FIFA, CM fără Europa pierde dramatic în valoare și strălucire

Articol de - Publicat sambata, 30 mai 2015 00:00

Problema forului european este că nu toate federațiile naționale ale Bătrînului Continent susțin ideea retragerii. Rusia, gazda viitorului turneu final, e împotrivă

Michel Platini a spus-o apăsat, joi, înaintea deschiderii Congresului FIFA de la Zurich: "Dacă Sepp Blatter va fi reales în funcția de președinte, UEFA va lua în calcul ieșirea din cadrul forului mondial, boicotarea tuturor competițiilor sale". Mondial fără Europa? Pentru un turneu final de CM ar fi o catastrofă!
Luați grupele ultimului CM, Brazilia 2014. Dați la o parte reprezentantele Europei, în frunte cu "perlele coroanei", Germania, Italia, Olanda, Anglia, Spania și Franța, și veți rămîne cu o competiție schingiuită, secătuită de valoare.

Există însă și o problemă pentru UEFA. Nu toate țările Bătrînului Continent afiliate la FIFA sînt gata să-l urmeze pe Platini. Rusia, gazda viitorului Mondial, e de partea lui Blatter. Spania, la fel. Iar ieri și Germania începuse să șovăie.

13 locuriare Europa la turneele finale de CM

"Un boicot n-a rezolvat nimic, niciodată. UEFA n-a reușit nici măcar să-și desemneze propriul candidat la președinția FIFA"
Franz Beckenbauer, președinte de onoare Bayern

Așa ar fi arătat CM 2014 fără europene

Grupa A Grupa B Grupa C Grupa D
Brazilia Olanda dispare Columbia Costa Rica
Mexic Chile Grecia dispare Uruguay
Croația dispare Spania dispare Cote d'Ivoire Italia dispare
Camerun Australia Japonia Anglia dispare
Grupa E Grupa F Grupa G Grupa H
Franța dispare Argentina Germania dispare Belgia dispare
Elveția dispare Nigeria SUA Algeria
Ecuador Bosnia dispare Portugalia dispare Rusia dispare
Honduras Iran Ghana Coreea de Sud

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
travka
travka  •  30 Mai 2015, 13:07
Postat de jalabert pe 30 Mai 2015, 11:50

pai eu zic sa se desfiinteze fifa si uefa si o sa fie toata lumea fericita. eu sincer m-am saturat de sportul asta kkcios.

pai si daca te-ai saturat tu ce ma? cine esti tu? un nimeni pe planeta, du-te si focuseaza te pe site urile pt adulti unde iti tocesti palma dreapta si vezi ti de treaba ta

jalabert
jalabert  •  30 Mai 2015, 11:50

pai eu zic sa se desfiinteze fifa si uefa si o sa fie toata lumea fericita. eu sincer m-am saturat de sportul asta kkcios.

699609450185246
John Nnx  •  30 Mai 2015, 11:49

EU CRED CA DACA RUSIA NU ISI RETRAGE TRUPELE DIN UCRAINA O SA AVEM DOUA CAMPIONATE MODIALE. CU RUSII VOR JUCA CHINA, COREEA DE NORD, MONGOLIA, KAZAHSTAN , CUBA, IRAN, SIRIA, YEMEN, BOURKINA FASSO, CONGO ZAIR, NIGER, SOMALIA,..... IAR CELE MAI BUNE ECHIPE ARGENTINA, BRAZILIA, COLUMBIA, URUGUAY, USA, SI TARILE EUROPENE VOR JUCA IN CM ORGANIZAT DE EUROPENI.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează