INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Mourinho e cel mai de succes antrenor din istoria Realului, dar Barça rămîne coşmarul lui! Vezi cifrele portughezului

Jose Mourinho (foto: AP)
Jose Mourinho (foto: AP)

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 23 februarie 2012 16:27

Chiar dacă nu a cîştigat decît un trofeu la Real, Jose Mourinho este cel mai de succes antrenor din istoria echipei de pe Santiago Bernabeu

Portughezul are cel mai bun procentaj al victoriilor din totalul jocurilor oficiale disputate, 76,2%. De cînd a venit la madrileni, în vara anului 2010, Mourinho a reuşit să conducă echipa către 74 de victorii dintr-un total de 97 partide. 13 meciuri le-a încheiat la egalitate, în timp ce 10 meciuri au fost pierdute.

Surprinzător, pe locul doi în acest top se clasează Manuel Pellegrini, chilianul înlocuit chiar de Mourinho în mai 2010. Acesta are o medie de 75%.

Cristiano Ronaldo şi compania au marcat 283 de goluri, ceea ce înseamnă că media echipei este de 2,91 goluri pe meci. Această cifră nu a fost depăşită nici măcar de Realul interbelic, antrenat de Robert Firth (1932-1934) sau Jose Berraondo (1927-1929), fiecare cu 2,80 goluri/meci. Cu toate acestea, cei doi tehnicieni nu au antrenat echipa decît în 45, respectiv 41 de partide.

"The Special One" a intrat şi în top 10 al antrenorilor cu cele mai multe partide pe banca Realului  (97 meciuri, locul 9 în clasament). Pe prima poziţie este Miguel Munoz, cel mai titrat dintre toţi tehnicienii (nouă titluri de campioană, două trofee Copa del Rey, două Cupe ale Campionilor, o Cupă Intercontinentală). Acesta a pregătit echipa în 595 de partide.

Puţine schimbări în lot
De la primul meci oficial al lui Mourinho la Real, 0-0 cu Mallorca, s-au produs puţine schimbări în primul unsprezece al echipei spaniole. Singurul dintre cei care a jucat în acea partidă şi nu mai este în lot, Canales, aparţine şi în acest moment de Real, însă este împrumutat la Valencia.

"Sperietoarea" Barcelona
Din cele zece înfrîngeri ale Realului cu Mourinho pe bancă, cinci dintre ele au fost provocate de FC Barcelona. Printre ele, un memorabil 0-5. În afară de catalani, doar Levante a reuşit să bată Realul lui Mourinho mai mult de o dată. În epoca "Mou", Real nu a pierdut niciun meci împotriva unei echipe din afara Spaniei!

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (8)
real.madrid.club.de.futbol
real.madrid.club.de.futbol  •  23 Februarie 2012, 23:12

Forzza Madrid!

spivak
spivak  •  23 Februarie 2012, 22:50

Realul lui Mou nu va fi niciodată admirat ca ”echipa cea mai bună din istorie”.

flo_ax
flo_ax  •  23 Februarie 2012, 19:01
Postat de stancuvlad pe 23 Februarie 2012, 16:44

Si acum intrebarea de baza: s-a meritat transformarea asta pentru acel 1.2% ? S-a meritat sa iti schimbi jocul dintr-unul spectaculos, creativ si elegant intr-unulde anti-fotbal? S-a meritat transformarea din una din cele mai fair play echipe din lume intr-una de urangutani rupatori de picioare? S-a meritat sa ajunga milogii Europei, bocindu-se la fiecare conferinta de presa in legatura cu absolut orice subiect? S-a meritat sa ajunga arogantii si fitosii intregului continent? Eu nu cred. Pentru 1.2% nici pe departe. Pe partea cealalta, umilinta de la Barca si-au luat mai rau, bataie de la Barca isi iau mereu, trofee nu au castigat cate ar fi vrut.

astea-s cifre, nu conteaza daca are -1.62% sau plus! Conteaza trofee, titlul sau/si UCL. Punct...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează