INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Mourinho este mai valoros decît Guardiola, potrivit unui studiu portughez

Mourinho și Guardiola, cea mai mare rivalitate între antrenori în fotbalul actual
Mourinho și Guardiola, cea mai mare rivalitate între antrenori în fotbalul actual

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2012 17:09

Învins recent în El Clasico de Guardiola, Mourinho îşi ia revanşa. Potrivit unui studiu realizat de Daniel Sa, de la Şcoala de marketing IPAM din oraşul portughez Aveiro, antrenorul Realului are o valoare superioară rivalului de pe banca Barcelonei. Pe o scară de la 0 la 100, Jose adună 74 de puncte, în timp ce catalanul contează pe doar 56, ceea ce se traduce într-o diferenţă de 5 milioane de euro. În calcul s-au luat mai multe aspecte: impact mediatic, prezenţa în reţelele de socializare, palmares, bani, drepturi de imagine.

Jose domină clar la expunerea mediatică: ”Avantajul lui e explicat prin stilul său, mesajele şi discursurile pe care le utilizează în mod obişnuit la conferinţele de presă”. Stă mai bine şi la încasări. Tehnicianul portughez are un salariu anual de 13 milioane de euro, plus drepturi de imagine de 5 milioane, în timp ce Pep e remunerat cu 12 milioane de euro pe sezon, drepturile de imagine ajungînd la 3 milioane. În privinţa succeselor sportive, Mourinho obţine o valoare de 65, faţă de 62 a lui Guardiola, într-un raport aproximativ al meciurilor din carieră de 500 la 200.

Spaniolul este primul la un singur capitol, cel al victoriilor. El a cîştigat 72 la sută din partidele disputate, în timp ce procentul rivalului este de 68 la sută.

 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (20)
1745flo
1745flo  •  08 Ianuarie 2012, 21:58

"... Potrivit unui studiu realizat de Daniel Sa, de la Şcoala de marketing IPAM din oraşul portughez Aveiro..." Io pana acuma n-am auzit de niciunul din astia, voi ati auzit?

flo_ax
flo_ax  •  08 Ianuarie 2012, 20:39
Postat de miky198 pe 08 Ianuarie 2012, 18:14

In semifinala cu Barca un gol a plecat dupa un fault la Messi, apoi un gol a fost la limita off-side-ului si ce se mai vorbim de marele Inter care a venit pe Nou Camp sa se apere cu 11 jucatori in jumatatea proprie....mai degraba asa mi-ar fi jena sa spun ca asa am castigat CL......parca sunt "amaratzii" astia din liga Spaniola care se apara cu 11 jucatori de la inceputul meciului contra lu' Barca:)).......zici de Porto ca a fost mare echipa?! pai ce finala e aia Porto vs OM?! suna de parca ar fi inainte de '89:))...la Chelsea a facut treaba, pacat ca ajuns in finala fara el:)).....cu toate astea am recunoscut ca Mou e poate cel mai bun ever, dar la caracter mai are de lucrat baiat

Ce e mai usor? Sa castigi trofee cu Barcelona, cu jucatorii colosali care ii are si academia in spate, furnizand talente deja mulate pe stilul de joc al echipei... sau cu Porto sau Inter? Da, stiu, bulan, arbitri, voodoo si fenomene paranormale. Dar totusi, sunt 2 jeguri de echipe, Interul nu prindea top10 nici cu rugaciuni. Guardiola va confirma ca antrenor doar cand va obtine rezultate si la echipe care nu joaca singure. Nu uitati ca modulul Xavi, Iniesta si restul l-a facut si pe Aragones campion european, o nulitate de antrenor, demis pe banda rulanta

ravanelly
ravanelly  •  08 Ianuarie 2012, 20:19
Postat de miky198 pe 08 Ianuarie 2012, 18:19

Poate vrei sa spui....ca a "format" o echipa de aur....si culege laurii cu ea de mult timp incoa...de confirmat mai are intr-adevar......dar chiar daca nu va confirma a scris ISTORIE!

sunt neutru dar.dak e sa privim lucrurile la adevar diferenta e mare. guardiola a antrenat doar barca iar valoarea sa este pusa in discutie pt acest fapt. el trebuie sa confirme si la alte echipe din campionate diverse. a prins o generatie extraordinara, echipa nu a formato el deja acest stil era inceput de raykard care castigase UCL si avea o formatie buna pep a perfectionat cea ce incepuse olandezul. mou a castigat CL cu porto o echipa care nu avea buget sau mari talente apoi cheslsea unde a confirmat, inter si acum real,iar in ultimi 2 ani la real sa schimbat radical. mou construieste echipe si are o valoare sigura ramane de vazut dupa ce pep va pleca de la barca ce valoare va avea.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează