INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Mourinho, nemulţumit de jucători şi de arbitraj după înfrângerea din derby! » Guardiola, elogii la adresa lui Bravo

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat duminica, 11 septembrie 2016 10:57

Cele două echipe din Manchester, United şi City, s-au întâlnit în al 172-lea derby al oraşului. Victorioasă a ieşit City, învingând cu 2-1, după golurile lui De Bruyne şi Iheanacho, respectiv Zlatan Ibrahimovic, toate marcate în prima repriză.

La capătul partidei, Jose Mourinho, antrenorul gazdelor, s-a arătat nemulţumit de prestaţia câtorva jucători din echipa sa, dar şi de cea a arbitrului meciului, englezul Mark Clattenburg:

"Sunt foarte dezamăgit de două decizii ale lui Mark Clattenburg, pentru că ar fi trebuit să acorde penalty şi cartonaş roşu pentru Claudio Bravo", a spus Mourinho, referitor la faza din minutul 56, în care portarul din Chile a avut o intervenţie riscantă în careu, asupra lui Wayne Rooney.

"Şi la a doua fază, cea cu Otamendi, este penalty. Eu cred că a avut intenţie", a adăugat privitor la al doilea moment în care United putea primi lovitură de la 11 metri, în duelul dintre fundaşul argentinian al lui City şi Antonio Valencia.

Portughezul s-a plâns de evoluţiile unor jucători introduşi pe teren, cel mai probabil la Mkhitaryan şi Lingard, ambii fiind înlocuiţi la pauză:

"Să fiu sincer, dacă aş fi ştiut de prestaţia a doi sau trei jucători din prima repriză, cu singuranţă nu i-aş mai fi introdus. Dar ăsta e fotbalul. Uneori, jucătorii dezamăgesc antrenorii, iar alteori, ne oferă mari surprize. Având în vedere meciul, m-am gândit că am avea nevoie de calitate individuală, dar nu mi-au oferit ce am vrut. E vina mea? A lor? A mea, evident, pentru că eu sunt antrenorul şi eu am făcut alegerile.

În prima repriză au fost mult mai buni decât noi. Am început prost jocul, cu câţiva jucători care au jucat sub nivelul lor obişnuit, în ceea ce priveşteşte concentrarea.

Am înscris un gol la finalul primei reprize şi, imediat după, o mai puteam face o dată. Partea bună după acest meci este reprezentată de spiritul grupului şi de mentalitatea pe care am avut-o în prima repriză, atunci când ne-am asumat riscuri mari în faţa unei echipe care s-a apărat şi a aşteptat să dea lovitura pe contraatac. Dar, bineînţeles, suntem foarte dezamăgiţi de rezultat", a încheiat Mou.

De partea cealaltă, Pep Guardiola, noul antrenor de pe Ettihad, s-a arătat impresionat de prestaţia echipei şi, în particular, de cea a lui Claudio Bravo, în ciuda faptului că a ieşit hazardat la golul primit şi a părut destul de nesigur la unele intervenţii.

"Prima repriză a fost foarte bună, însă în ultimele minute a a venit un gol fantastic al lui Zlatan.

În cea de-a doua, am ştiut că vor schimba sistemul. I-au dus pe Pogba şi Fellaini mai sus şi au fost mult mai puternici. A devenit un meci deschis. Am avut multe şanse pe contraatac. Când eşti în situaţie de trei la trei, patru la patru sau cinci la cinci, trebuie să profiţi de aceste şanse, pentru că orice se poate întâmpla în ultimele minute.

Am jucat bine. Am avut mingea şi am recuperat-o rapid după ce o pierdeam. Am reuşit să ne creăm şi numeroase ocazii. Nu poţi veni pe Old Trafford şi să domini. E imposibil."

Guardiola a evidenţiat şi câţiva jucători din echipă: "Fundaşii centrali, Stones şi Otamendi, au jucat remarcabil, iar Claudio Bravo a avut una din cele mai bune evoluţii pe care le-am văzut. Îmi plac portarii care ies la joc, iar după golul lui United a continuat să participe la construcţia noastra, trimiţând mingi lungi şi venind să culeagă baloane din preajma careului

În fotbal este important cum reacţionezi la greseli, acolo se vede caracterul. El a continuat să joace. Înseamnă foarte mult.

Până în ultima zi în Anglia voi încerca să ţin cât mai mult de minge. Ştiu că e imposibil să o ai pentru 90 de minute, dar îmi pare rău, n-am cum să schimb asta. Astăzi am arătat o lecţie legată de posesia balonului", a încheiat şi Pep.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
laurcrist
laurcrist  •  11 Septembrie 2016, 19:39
Postat de ovidiu_3003 pe 11 Septembrie 2016, 14:28

Mou e cel mai mare antrenor al tuturor timpurilor ...a avut ghinion da in retur o sa i arate el lui Pep lectie...

E un ***... O sa te convingi odata....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

696253093853906
Ghita Florin  •  11 Septembrie 2016, 14:32

Daca tii toata repriza a 2-a pe Ibra ,,mare vedeta,,joci in 10 deci nu ai cum sa castigi,infumuratul a fost zero barat

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  11 Septembrie 2016, 14:28

Mou e cel mai mare antrenor al tuturor timpurilor ...a avut ghinion da in retur o sa i arate el lui Pep lectie...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează