INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mutări spectaculoase la Juventus » Pleacă Douglas Costa, vine Chiesa!

Douglas Costa
Douglas Costa

Articol de - Publicat luni, 05 octombrie 2020 11:06 / Actualizat luni, 05 octombrie 2020 11:09

Campioana Italiei își ia extremă la Fiorentina cu 50 de milioane de euro, bani plătiți în doi ani, și l-a împrumutat înapoi la bavarezi pe brazilianul nedorit de Pirlo, Douglas Costa (30 de ani).

În ultima zi de mercato, Juventus a rezolvat două mutări ofensive, importante pentru proiectul lui Pirlo. Urmărit de mai mult timp, Federico Chiesa vine la campioana Italiei, pe locul lăsat liber prin plecarea lui Douglas Costa. Extrema braziliană a refuzat Man. United și alte oferte, acceptând să revină după trei ani la Bayern, sub formă de împrumut. Aceeași formulă pentru starul Fiorentinei, 23 de ani peste 20 de zile, pentru care torinezii vor plăti în total suma de 50 de milioane de euro.

4,5 milioane salariu anual

Două milioane în primul sezon de împrumut, alte 8 milioane în al doilea, iar restul banilor în 2022, când au și obligația de a-l cumpăra. Condițiile de îndeplinit sunt facil de atins: Juve să termine în primele patru în Serie A sau Chiesa să aibă 60% din meciuri cu minimum 30 de minute în teren ori să reușească zece goluri și zece assisturi. Ca să îi dea drumul, Viola l-a convins pe Federico să semneze prelungirea acordului până în 2022. Internaționalul italian face azi vizita medicală și va parafa înțelegerea cu bianconerii pe 5 ani, urmând să ia 4,5 milioane pe sezon plus bonusuri.

  • 34 de goluri și 25 de pase decisive a dat Federico Chiesa în 153 de meciuri jucate la Fiorentina
  • 8 jucători au „trădat-o” pe Fiorentina pentru Juve în ultimii 30 de ani, între care Roberto Baggio, Chiellini și Bernardeschi

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Președintele lui Dinamo Kiev: „Băluță a făcut vizita medicală. E jucătorul nostru”

BAYERN - HERTHA 4-3. Lewa show! O sută de goluri în campionat pe Allianz Arena

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
pirucul
pirucul  •  05 Octombrie 2020, 17:30

chiesa asta , e ala e care nu a putut juca printisorul la fiorentina? ete na ca l-a dat fiorentina pe niste marunti la descultii de la juventus ca doar nu l-or da la rangers.pe mai nimic vreo 50 de mil euro , mizilic pe linga printisor. diferenta este ca asta este tot fiu de fotbalist dar asta nu a fost impins de la spate si bagat in fata de tata , a reusit la fiorentina fara sa il faca altii capitan si a fost cumparat de juve pe merit nu pt nume.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează