INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Muzeul Barcelonei, al treilea din Spania ca afluenţă » Nimeni nu ratează Barça!

Trofeul Ligii Campionilor are cea mai înaltă poziţie în muzeul Barcelonei
Trofeul Ligii Campionilor are cea mai înaltă poziţie în muzeul Barcelonei

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 22 februarie 2012 21:28

Nu mai puţin de 1.626.990 de persoane au trăit Camp Nou Experience. Doar celebrele muzee Prado şi Reina Sofia au depăşit instituţia blaugrana

Fiecare turist îşi face o listă de priorităţi cînd vizitează o ţară. Madridul înseamnă în primul rînd artă, iar Prado şi Reina Sofia nu pot fi ratate. Barcelona atrage acum mai ales pentru fotbalul său! Şi străinii nu părăsesc splendidul oraş scăldat de Mediterană fără să se oprească la Camp Nou. În Catalunya, muzeul blaugrana depăşeşte ca afluenţă faimoasele muzee Dali şi Picasso.

Două recorduri
Cea mai bună echipă din lume este asaltată de fani. Niciodată în istoria de 27 de ani a muzeului Barcei nu s-au strîns atîţia vizitatori. Peste 1,6 milioane de oameni au admirat în 2011 trofeele cucerite de-a lungul timpului de echipa în roşu şi albastru. Cu 24 la sută mai mult decît anul precedent, în timp ce încasările au crescut cu 59 la sută! Alt record.

"Luna de foc" a fost iulie, 271.992 persoane trăind Camp Nou Experience. Dintre ele, 13.659 au văzut Baloanele de Aur cucerite de Messi numai pe 14 iulie.

22 de euro spre fericire
Membrii cotizanţi ai Barcelonei, celebrii socios, au garantat accesul gratuit la muzeu. Dacă eşti student, pensionar, copil între 6 şi 13 ani (sub 5 ani, nu se plăteşte nimic) sau faci parte dintr-o familie numeroasă, ai un preţ redus, 16,5 euro. Dacă nu, intri cu 22 de euro. Pentru suporteri, nu e prea mult.

20 de milioane de euro a încasat FC Barcelona în 2011 numai pentru vizitele la muzeul său

24 la sută a fost procentul cu care a crescut numărul vizitatorilor la stadionul Camp Nou

13 trofee a cucerit Barca din vara lui 2008, de cînd Guardiola a devenit antrenorul blaugrana

De 4 ori mai mult ca Brukenthal
În timp ce muzeul Barcelonei a atras singur peste 1,6 milioane de oameni într-un an, România a avut ca ţară 7,6 milioane de turişti în 2011. Iar cel mai vizitat muzeu al nostru a fost anul trecut Brukenthal (foto), din Sibiu. 373.016 persoane au văzut galeriile de artă ale baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803). De patru ori mai puţin decît Camp Nou Experience. Castelul Bran a fost obiectivul turistic cel mai important în România, cu 550.000 de vizitatori în 2011.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează