INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Născut a doua oară! » Jonas Gutierrez a învins cancerul şi va fi rezervă la Newcastle în meciul cu Aston Villa

Jonas Gutierrez a reușit 11 goluri și 26 de pase decisive în 195 de meciuri pentru Newcastle
Jonas Gutierrez a reușit 11 goluri și 26 de pase decisive în 195 de meciuri pentru Newcastle

Articol de - Publicat sambata, 28 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 27 februarie 2015 22:56

Mijlocaşul argentinian, 31 de ani, care şi-a pierdut un testicul din cauza tumorii şi a făcut apoi chimioterapie, ar putea redebuta la echipa la care a jucat ultima oară acum 15 luni.

N-a renunţat nici o secundă să spere că poate juca din nou, deşi a avut de înfruntat cel mai teribil adversar. Jonas Gutierrez a aşteptat aproape 15 luni să revină la Newcastle, iar managerul John Carver i-a dat vestea cea mare. Mijlocaşul de 31 de ani va fi rezervă azi, în meciul cu Aston Villa! "Am avut joi dimineaţă o discuţie şi ne-am pus de acord că a venit ziua lui", a explicat antrenorul.

Argentinianul, care în ultimele două sezoane n-a prins decît 260 de minute în Premier League în 6 partide, este gata să redebuteze la "coţofene", după scurtul împrumut la Norwich. Dovedise că a învins cancerul testicular acum 7 săptămîni, cînd a marcat pentru echipa U21, la 1-1 cu Bolton. A doua apariţie în actuala stagiune a lui Jonas, ce reluase antrenamentele la finele lui noiembrie.

Jonas a aflat în septembrie că are o tumoare şi s-a operat în Argentina. I s-a extirpat un testicul. Nu a fost suficient, pentru că maladia i-a recidivat, astfel că a trebuit să urmeze şi chimioterapie.

329 de zile au trecut de la ultima apariţie a lui Jonas Gutierrez în Premier League, 9 minute bifate la Norwich în meciul cu WBA (0-1)

"Ar fi magnific să-l vedem jucînd iar în Premier League. A avut o bătălie grea, însă l-am regăsit în premieră azi pe vechiul Jonas Gutierrez" (John Carver, manager Newcastle)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
der.bomber
der.bomber  •  28 Februarie 2015, 10:19

Multa sanatate !

plischi
plischi  •  28 Februarie 2015, 09:30

daca nu facea SI CHIMIOTERAPIE astazi era titular! nu glumesc, va asigur. chimioterapia nu face altceva decat sa grabeasca finalul partidei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează