INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFERURI

Nebunie în perioada de mercato! Care sunt cele mai scumpe 10 transferuri în fotbalul mare

Articol de Iulian-Paul EmbachJURNALISPORT - Publicat joi, 01 septembrie 2016 20:08

31 august a fost ziua când perioada de transferuri s-a încheiat oficial pentru cluburile din campionatele de top. Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 și nu numai au spus stop transferurilor. Vedeți aici un top al celor mai spectaculoase mutări ale verii.

10. Joao Mario - mijlocașul de 23 de ani a fost achiziționat de Internazionale Milano, după ce aceștia s-au înțeles cu Sporting Lisabona pentru suma de 40 milioane de euro.

9. Shkodran Mustafi - după lungi negocieri cu cei de la Valencia, Arsenal și-a asigurat serviciile apărătorului central în vârstă de 24 de ani pentru suma de 41 milioane de euro.

8. Sadio Mane - Southampton păstrează tradiția transferurilor spectaculoase. Liverpool și-a asigurat serviciile senegalezului pentru 41 milioane de euro.

7. Henrik Mhitarian - la insistența lui Jose Mourinho, jucătorul din Armenia a sosit pe Old Trafford de la Borussia Dortmund, contra sumei de 42 milioane de euro.

6. Granit Xhaka - tot din Germania, de la Borussia Monchengladbach vine și cel mai important transfer al lui Arsene Wenger din această vară. 45 de milioane de euro au fost necesare pentru aducerea elvețianului pe Emirates Stadium.

5. Leroy Sane - dorința lui Pep Guardiola s-a îndeplinit. Tânărul german de 20 de ani, produs al academiei lui Schalke 04 a ajuns la Manchester City pentru 50 milioane de euro.

4. John Stones - iminenta plecare a fundașului englez s-a produs, în ciuda numărului mare de cluburi interesate de serviciile acestuia. Guardiola și-a impus din nou punctul de vedere pe piața transferurilor, aducându-l de la Everton contra sumei de 56 milioane de euro.

3. Hulk - cea mai mare mutare din afara Europei s-a produs în China. Shanghai SIPG s-a înțeles cu Zenit pentru serviciile atacantului brazilian, contra sumei de 56 milioane de euro.

2. Gonzalo Higuain - mutare cu vociferări în Serie A TIM. Campioana Italiei, Juventus Torino, l-a achiziționat pe Higuain contra sumei de 90 milioane de euro, în ciuda oponenței celor de la Napoli.

1. Paul Pogba - cea mai spectaculoasă mutare a verii a produs-o Manchester United. Mijlocașul francez în vârstă de 23 de ani a ajuns sub comanda lui Jose Mourinho după lungi insistențe din partea echipei de pe Old Trafford. 105 milioane de euro este suma primită de campioana Italiei, Juventus Torino.

Chiar dacă nu intră în acest top din punct de vedere al valorii, să nu uităm de transferurile celor de la Chelsea, prin aducerile a trei jucători de clasă mondială: Michy Batshuayi, David Luiz și N'Golo Kante. Bayern Munchen s-a întărit prin transferurile lui Mats Hummels și Renato Sanches, iar Tottenham prin aducerea starului francez de la Euro 2016, Moussa Sissoko.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
tatutzu
tatutzu  •  01 Septembrie 2016, 20:38

Succes în noul tău post ;)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează