INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ST. PAULI

Nemţii fac lucruri trăsnite » Loja unde cîrnaţii vin cu trenuleţul

Articol de - Publicat sambata, 02 octombrie 2010 00:00

FC St. Pauli are un sector de tribună unic. De afară arată ca o coşmelie, înăuntru e plin de surprize.

FC St. Pauli îşi consolidează reputaţia de cel mai nonconformist club din lume cu o lojă unicat. Greu de crezut că într-un campionat cu stadioane luxoase, majoritatea de 5 stele, mai poate exista aşa ceva!

Văzută din afară, arată ca o coşmelie (foto 1). Pe vremuri, acolo stăteau crainicul stadionului şi operatorul video care înregistra partidele. Ulterior, a fost preluată şi transformată de sponsorul NORDPOL, o firmă de publicitate printre ai cărei clienţi se numără şi Dacia. Aceasta a şi botezat-o GEGENPOL (polul opus).

Loja are 50 de locuri, 27 pe scaune, 23 în picioare (!), şi o aşa-zisă "Sală a oglinzilor". De fapt, un spaţiu tapetat cu mii de tăieturi din ziare, cu postere şi carduri cu autografele jucătorilor. Fiecare fotoliu e dotat cu dozator de bere de 5 litri (foto 2) şi monitor tv. Dar piesa de rezistenţă o reprezintă o locomotivă de marfă cu 10 vagoane, ce le aduce clienţilor comenzile la nas (foto 3). La St. Pauli, delicioşii currywurst vin pe calea ferată!

Sediu lîngă felinarele roşii
St. Pauli e un club atipic nu doar datorită amintitei loje. Are sediul într-unul din cartierele rău famate ale Hamburgului, în apropierea Reeperbahn, bulevardul damelor de consumaţie (foto). Emblema neoficială a grupării hanseate e un cap de mort, iar pînă în vară preşedinte a fost un homosexual.   

Dacia le-a fost sponsor
Sezonul trecut, Dacia a fost sponsorul de tricou al hamburghezilor (foto). Producătorul român de automobile a plătit clubului circa 1 milion de euro pentru un an de contract.

Iată-l pe Ronaldo junior!
Jurnaliştii de la The Sun au dat lovitura! Au reuşit să-l fotografieze pe fiul în vîrstă de numai 3 luni al lui Cristiano Ronaldo. Botezat tot Ronaldo, micuţul este rodul unei aventuri a atacantului de la Real cu o chelneriţă newyorkeză şi a fost surprins în timp ce se afla la plimbare cu bunica Dolores (foto). Jucătorul a refuzat să facă publică identitatea mamei, iar pe junior l-a ferit cît a putut de aparatele foto. Pînă deunăzi. 

Uite ce a pozat Eto'o!
Eto'o se pricepe şi la fotografii. "Gazzetta dello Sport" a publicat ieri două instantanee făcute de camerunez cu aparatul unui fotoreporter. Într-unul din ele, Sneijder, cel ce i-a pasat la al treilea său gol în meciul cu Werder din Ligă (4-0), e surprins rîzînd. "Eram ultimul dinspre corner şi tocmai schimbam obiectivul, pentru că Samuel era aproape. Ne-am înţeles din priviri. M-a rugat să-i dau camera, iar ca interist convins puteam să-l refuz? A prins 5-6 cadre bune, iar pe fundal se vede reacţia tribunei", a povestit Paolo Giampietri.

Noua modă la Atena
Un jucător al lui AEK a făcut recent senzaţie în Grecia, în materie de lenjerie intimă. Mijlocaşul Tam Nsaliwa (28 de ani) a lansat moda tanga în fotbal, asortîndu-şi o pereche minusculă de chiloţi la şortul negru (foto). Nu e singura ciudăţenie. Născut în Malawi, Tam a jucat 13 meciuri în "naţionala" Canadei, iar în 2007 a renunţat la cetăţenia nord-americană pentru cea germană, ca să devină comunitar.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează