INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA - BOLIVIA 5-1

VIDEO + FOTO Neymar, prestație spectaculoasă contra Boliviei » A înscris de două ori și a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Braziliei

Neymar a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Braziliei. 
Foto: Getty Images +9   FOTO
Neymar a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Braziliei. Foto: Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2023 08:54 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 09:35

Extrema celor de la Al Hilal, Neymar (31 de ani), a devenit cel mai bun marcator in istoria naționalei Braziliei, grație celor două goluri marcate, azi noapte, în victoria obținută de brazilieni, pe teren propriu, contra Boliviei, 5-1, în prima etapă a calificărilor pentru Campionatul Mondial din 2026. 

Înainte de meciul contra Boliviei, Neymar era egalitate cu legendarul Pele, triplu campion mondial cu brazilienii, în topul celor mai buni marcatori din istoria naționalei, cu 77 de reușite. 

De ce se teme Florin Prunea înainte de România - Israel: „E periculos!”
ROMÂNIA - ISRAEL
De ce se teme Florin Prunea înainte de România - Israel: „E periculos!”

Fosta extremă de la FC Barcelona și PSG l-a depășit însă pe Pele în această noapte, când a punctat de două ori în poarta Boliviei, în victoria obținută de brazilieni cu 5-1, în preliminariile Mondialului din 2026, din Canada, Mexic și SUA. 

Astfel, Neymar a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei sud-americane, cu 79 de goluri date în 125 de selecții. 

VIDEO. Neymar a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Braziliei, după „dubla” reușită contra Boliviei

Brazilienii au început în forță partida. În minutul 16, Rodrygo a centrat pe jos din banda stângă, dar Adrian Jusino, unul dintre stoperii bolivieni a comis henț în careu, iar arbitrul partidei a dictat penalty. 

Numai că lovitura de pedeapsă a fost ratată de Neymar. Fotbalistul lui Al Hilal a tras slab, pe centrul porții, iar Guillermo Viscarra a reținut fără probleme. 

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
+5 FOTO

Gazdele aveau să deschidă scorul 7 minute mai târziu, prin Rodrygo. Bruno Guimaraes l-a lansat în profunzime pe Raphinha, extrema de la FC Barcelona a șutat, Guillermo Viscarra a respins în picioarele unui coechipier, iar balonul a ajuns la Rodrygo, care a împins mingea în plasă. 

La numai două minute de la reluarea jocului, Brazilia și-a mărit avantajul, prin Raphinha. Neymar i-a pasat fotbalistului Barcelonei în dreapta, iar acesta l-a învins pe Viscarra cu un șut plasat, în colțul lung, de la 20 de metri. 

În minutul 53, Rodrygo avea să reușească „dubla”. Bruno Guimaraes a trimis o pasă lobată, peste apărarea oaspeților, balonul a ajuns la fotbalistul lui Real Madrid, care l-a „executat” pe portarul bolivian cu un șut în forță, din 9 metri. 

Opt minute mai târziu avea să vină și primul gol al lui Neymar. Renan Lodi a centrat din banda stângă, la colțul lung. Balonul a fost interceptat de Raphinha. Extrema campioanei Spaniei a trimis balonul în interiorul careului, Rodrygo a deviat decisiv către Neymar, iar acesa a finalizat pe centrul porții, de la 11 metri. 

Bolivienii au redus din diferență în minutul 78, prin Victor Abrego. Balonul a fost recuperat la mijlocul terenului de oaspeți, Gabriel Villamil a trimis o minge lungă pentru Abrego, acesta a ajuns în careu și l-a învins pe Ederson cu un șut în vinclul drept. 

Neymar a reușit „dubla” și a stabilit scorul final în minutul 90+3. Raphinha a centrat din partea dreaptă, iar Neymar a reluat din voleu, cu dreptul, pe mijlocul porții, de la 12 metri. 

În următoarea etapă ale preliminariilor Campionatului Mondial, Brazilia se deplasează pe terenul celor din Peru, în timp ce Bolivia are meci pe teren propriu cu Argentina. 

Caseta meciului Brazilia - Bolivia

Citește și: 

Spectacol în preliminariile EURO 2024 » Spania a dat 7 goluri, Luxemburg are șanse la turneul final după 3-1 cu Islanda

Noul puști-minune al Spaniei scrie istorie! Debut cu trei recorduri doborâte

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
parachioara5
parachioara5  •  09 Septembrie 2023, 13:36

...un jucator viguros care joaca de placere nu pentru bani ca ai nostrii...

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  09 Septembrie 2023, 12:36

Dar Pelé a înscris 77 de goluri în 92 de meciuri, pe când Neymar a înscris 79 de goluri în 125 de meciuri. Pe vremea lui Pelé nu se jucau atâtea meciuri. Pelé a jucat 92 de meciuri în 14 ani (1957-1971) pe când Neymar a jucat 125 de meciuri în 13 ani (2010-2023). E o mare diferență.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează