INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Ni-l rezervă pe Van Persie » Atacantul lui United ar putea fi menajat cu Andorra pentru a fi ”proaspăt” la Bucureşti

Huntelaar, stînga, eternul înlocuitor al lui Van Persie. De data asta, își vor împărți meciurile
Huntelaar, stînga, eternul înlocuitor al lui Van Persie. De data asta, își vor împărți meciurile

Articol de - Publicat miercuri, 10 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 09 octombrie 2012 22:36

Cotidianul Algemeen Dagblad a desecretizat planurile selecţionerului pentru meciul de marţi.

"Sperăm într-un festival de goluri cu Andorra. Iar dacă învingem şi la Bucureşti, sîntem deja pe drumul cel bun spre Mondialul din Brazilia", aprecia ieri Robin van Persie. Atacantul lui Manchester United joacă un rol capital în strategia selecţionerului Louis van Gaal, dar, se pare, numai pentru confruntarea cu "tricolorii".

Cotidianul Algemeen Dagblad a aflat că Van Gaal intenţionează să-l titularizeze pe Klaas-Jan Huntelaar în centrul liniei de atac cu Andorra şi să-l menajeze pe Van Persie: "E foarte important ca Robin să fie «proaspăt» cu România în, probabil, cel mai dur meci al grupei".

Antrenorul ar împuşca astfel şi un al doilea iepure din acelaşi foc. Oferindu-i colegului lui Marica la Schalke posibilitatea de a juca un meci întreg, şi-ar asigura astfel şi liniştea necesară pregătirii "turnirului" de pe Naţional Arena.

Rivalitatea dintre Huntelaar şi Van Persie, marcată de numeroase conflicte, a fost unul dintre motivele dezastrului Olandei la Euro 2012. Iar Van Gaal vrea să evite un nou război intern împăcînd şi capra, şi varza.

Aproape de podium
Huntelaar, 33 de reuşite în tricoul Oranje, şi Van Persie (30) se bat şi pentru un loc pe podiumul celor mai prolifici marcatori din istoria "naţionalei" Olandei. Ierarhia e condusă de Kluivert (40 goluri), urmat de Bergkamp (37) şi de Van Nistelrooy (35), toţi retraşi din activitate.

2 victorii a bifat Olanda, ca şi "tricolorii", în primele două partide ale preliminariilor: 2-0 cu Turcia şi 4-1 în Ungaria

"Vîrfurile" Olandei în sezonul 2012-2013

VAN PERSIE
Goluri marcate: 8 (5 Premier League, 1 prel. CM 2014, 2 Ligă)
Pase decisive: 1
Minute jucate: 794

HUNTELAAR
Goluri marcate: 6 (3 Bundesliga, 1 prel. CM 2014, 2 Ligă)
Pase decisive: 2
Minute jucate: 838

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
kutxukutxu
kutxukutxu  •  10 Octombrie 2012, 09:34

ei pot sa-si menajeze tot 11 le de baza si tot le dau o caruta de goluri la andorieni !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează