INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Noul Drogba » Lukaku la Chelsea

Lukaku a debutat la Anderlecht la 16 ani, în 2010 fiind golgeterul Belgiei
Lukaku a debutat la Anderlecht la 16 ani, în 2010 fiind golgeterul Belgiei

Articol de GSP - Publicat luni, 08 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 07 august 2011 23:36

Puternicul atacant belgian (18 ani) a fost luat de la Anderlecht special pentru a-l suplini pe ivorian

Chelsea i-a găsit înlocuitor lui Didier Drogba. Cum se consideră că, din cauza vîrstei (33 de ani) şi a deselor accidentări, acesta nu mai face faţă pretenţiilor - a dat doar 13 goluri în 46 de partide jucate sezonul trecut -, clubul londonez s-a orientat către Romelu Lukaku.
Născut la Anvers, atacantul belgian chiar seamănă cu ivorianul. Şi ca stil, şi ca fizic. Avînd 97 kg la 1,91m înălţime şi cu numărul 49 la picior, atacantul de 18 ani are totul pentru a triumfa. E puternic, rapid, centrează precis, trage bine din afara careului cu ambele picioare, este redutabil în duelurile aeriene, simte poarta.

Foarte matur şi bine sfătuit de tatăl său, fostul internaţional zairez Roger Lukaku, Romelu a acceptat oferta lui Chelsea, într-un contract pe 5 sezoane, doar după ce şi-a terminat toate examenele şcolare. În urma tranzacţiei, Anderlecht va primi 12 milioane de euro. Suma poate urca pînă la 20 de milioane, în funcţie de performanţe.

Bani de la ruşi
Chelsea va investi în Lukaku banii încasaţi pe Iuri Jirkov. Jucătorul de bandă stîngă rus (27 de ani) s-a întors în ţara sa, la Anji Mahacikala, contra a 15 milioane de euro. El sosise la londonezi în 2009, de la ŢSKA Moscova, pentru 21 de milioane. La noua echipă va primi un salariu stagional de 5,5 milioane de euro, devenind cel mai bine plătit fotbalist din Rusia.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
malakian
malakian  •  08 August 2011, 11:18

asta e extraordinar, la 16 ani a iesit golgeter in belgia....ma gandeam ca in realitate are vreo 28 de ani, dar e venit din africa si a masluit actele....de fapt, e nascut in belgia, la antwerp, deci varsta e pe bune, bravo lui, sper sa se tina de treaba

Vezi toate comentariile (1)
Comentează