INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID 0-1

O strategie perfectă şi un Cristiano Ronaldo decisiv » Cupa Regelui Mourinho

Foto: AFP/Mediafax +25   FOTO
Foto: AFP/Mediafax

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 aprilie 2011 11:02

După 18 ani, Madridul a cucerit Cupa Spaniei. Preşedintele Perez l-a adus pe Mourinho pentru a opri furia Barcelonei. El e omul potrivit. Omul finalelor

VEZI AICI GOLUL LUI RONALDO CARE A ADUS CUPA LA MADRID!

VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA BARCELONA-REAL MADRID!

După 18 ani, Madridul a cucerit Cupa Spaniei. Preşedintele Perez l-a adus pe Mourinho pentru a opri furia Barcelonei. El e omul potrivit. Omul finalelor

VEZI AICI GOLUL LUI RONALDO CARE A ADUS CUPA LA MADRID!

VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA BARCELONA-REAL MADRID!

Ronaldo: "Mourinho ne-a redat spiritul de învingători!"

Xabi Alonso: "Nu ne gîndim că miercuri jucăm iar cu Barca! Sărbătorim aşa cum trebuie"

Mourinho: "Sînt mîndru că am învins Barcelona! Jucătorii mei au fost mai puternici"

Casillas: "Real Madrid nu renunţă niciodată. Acum vrem Liga Campionilor!"

Mourinho a cîştigat. Omul finalelor, cu 12 victorii în 17 meciuri decisive în carieră, a supus în sfîrşit maşinăria Barcelonei. A fost adus la Real să pună capăt hegemoniei catalane şi a reuşit. După 0-5 în turul campionatului, după un 1-1 inestetic sîmbătă, Mourinho s-a revanşat aseară, cu acest 1-0 în prelungiri. Şi are un avantaj moral pentru dubla confruntare din Champions.

A început războiul. Regele Spaniei, Juan Carlos, şi regina Sofia apar în lojă, exact înaintea imnului. Se aude La Marcha Real, dat tare, la 120dB, dar chiar şi aşa, fluierăturile galeriei blau-grana răsună agresiv pe "Mestalla". Rivalitatea madrileno-catalană nu poate fi ascunsă nici cu boxele la maximum. Pe acest fond conflictual porneşte finala, actul II într-un maraton nebun de El Clasico. Şi semnele războiului au fost vizibile şi în joc, de la un capăt la celălalt, cu provocări şi gesturi urîte, mai ales ale albilor (Arbeloa l-a călcat pe gambă pe Villa, fără să i se întîmple nimic, dar şi Busquets a intrat cu talpa pe tibie la Xabi Alonso)! Hotărîţi să cîştige cu orice preţ ultimul act. După 18 ani!

Jose a gîndit perfect.
Real a vrut să joace!
Mourinho a schimbat. L-a durut constatarea lui Di Stefano - "Real a fost ca un şoarece în ghearele leului sîmbătă" -, a renunţat la Benzema, preferînd să joace fără un vîrf veritabil, însă mai vivace şi mai inspirată cu Mesut Ozil pe post de dirijor. Şi poate să valorifice calităţile superioare ale lui Cristiano în faţa unui Mascherano, fundaş central de conjunctură în absenţa accidentatulu Puyol. CR7 o face!

Real vrea mai mult fotbal. A lăsat "autocarul" în afara stadionului, nu l-a mai pus în propriul teren, nu mai cedează mingea deliberat adversarilor şi face presing sus, în doi-trei jucători, aproape de careul lui Pinto.

Suferă Barca
Barca nu intră în panică, însă e evident jenată la construcţie de răutatea inoculată de Mourinho albilor. Xavi, Iniesta nu mai sînt lăsaţi să creeze. Pasele nu se mai leagă, iar ofensiva catalană, pînă aseară o eliberare de energie şi de talent, se opreşte surprinsă în capcanele amplasate peste tot de rivali. Parcă nici gazonul, tuns la 25 de milimetri, n-o mai ajută. Şi nici Messi nu mai e Messi, vînat ca un inamic de moarte.

Ce ocazii, CR7!
În faţa porţii, numai Madridul contează în prima repriză. Ronaldo are un balon de aur de la Ozil, dar întîrzie şi e blocat. Minutele trec într-un ritm frenetic, apoi CR7 e din nou la finalizare. Ratează lovitura decisivă încă o dată. Mai are o şansă în minutul 36. Pinto îi apără şutul. Cristiano pasează cu umărul, Ozil centrează ideal, cu piciorul drept, de sprijin în mod normal, iar Pepe, "închizătorul" transformat pentru o clipă în vîrf, plasează o lovitură de cap furioasă. Balonul se izbeşte însă de bară. Dani Alves, cu 14 centimetri mai mic ca Pepe, n-a putut să facă nimic. 0-0 la pauză!

Real se sufocă, Catalunya învie
Ce s-a întîmplat la vestiare? Barca a furat mingea şi n-o mai dă înapoi. Împinge Realul tot mai aproape de poarta lui Casillas. Driblingurile ies, combinaţiile se leagă, balonul circulă rapid de la unul la altul, Xavi şi Iniesta se trezesc şi apar la rampă.

Trece un sfert de oră, iar Real a amuţit. Consumul fizic din primele 45 de minute, imens, a lăsat urme adînci. Acceptă să fie dominat. Fanii blanco din tribune simt clipele dificile şi încearcă să-şi sprijine favoriţii. Cum? Punînd raze laser pe figura lui Messi. Dar Messi prinde viaţă, şerpuieşte printre jaloane şi pasă pe culoar. Pedro preia în viteză, şut şi goool! Nici vorbă! Asistentul era de mult cu steagul sus! Ofsaid clar.

Nu aruncă prosopul
Mourinho mută. Epuizat, Ozil trece pe bancă. Intră Adebayor. Jocul curge la fel. Terenul se înclină şi mai mult spre careul Madridului. Şut Messi, la firul ierbii. Casillas plonjează temerar. Pedro plasează spre vinclul opus, însă acelaşi Iker e de neînvins. Deviază cu vîrfurile degetelor. Şi iarăşi căpitanul în faţa lui Iniesta. Golul trebuie să cadă. Nu cade, deşi Real e groggy, ca un boxer care stă să cadă. Însă Mou nu aruncă prosopul. Se îndîrjeşte să reziste. Ştie că ai lui mai au un strop de energie. Di Maria driblează pe interior la marginea careului, şut cu dreptul... Nu e gol, pentru că Pinto respinge fantastic, de sub transversală. S-au dus 90 de minute.

Explozia albă
Prelungiri. Catalanii continuă să conducă jocul. Totuşi, pe contră, Ronaldo face un sprint irezistibil. Cît de curat e acest sprint furibund în minutul 99? Trage pe lîngă! Şi nu s-a terminat. Pentru că, în plină dominare blau-grana, Di Maria măreşte ritmul dintr-o dată. Un-doi cu Marcelo şi argentinianul centrează perfect, în forţă şi cu efect. Un efect care îl ajută pe Cristiano Ronaldo. Cap cu contraefect şi goooool Real. 0-1! E minutul 102. Mourinho jubilează, chiar dacă Di Maria ia "roşu" în ultimele secunde, steagurile albe flutură pe "Mestalla"... Aşa se încheie finala. Finala blanco.

FC BARCELONA - REAL MADRID 0-1
(Cristiano Ronaldo 102)
BARCELONA: Pinto - Dani Alves, Pique, Mascherano, Adriano (118 Maxwell) - Xavi, Busquets (107 Keita), Iniesta - Pedro, Messi, Villa. Antr. P. Guardiola
REAL: Casillas - Arbeloa, Sergio Ramos, Ricardo Carvalho (120 Garay), Marcelo - Khedira (104 Granero), Pepe, Xabi Alonso - Ozil (70 Adebayor) - Di Maria, Cristiano Ronaldo. Antr. J. Mourinho
A arbitrat Undiano Mallenco
Eliminare: Di Maria (120)


UPDATE / Au trosnit tibiile în El Clasico » Atacuri dure de ambele părţi!

UPDATE / GALERIE FOTO » Fanii au luat cu asalt Valencia! Interes maxim pentru El Clasico!

UPDATE /
În aproximativ 110 ani de fotbal spaniol, Madrid şi Barcelona s-au întîlnit doar în 5 finale ale Cupei Spaniei. Puţine, dar intense.

1936 Real Madrid - Barcelona 2-1
1968 Real Madrid - Barcelona 0-1
1974 Real Madrid - Barcelona 4-0
1983 Real Madrid - Barcelona 1-2
1990 Real Madrid - Barcelona 0-2

Iată AICI un video de arhivă cu cele mai importante momente din trecutul finalelor Cupei Spaniei între cele două formaţii!

UPDATE /
Mourinho face legea şi pe Mestalla » S-a "ocupat" iar de gazon!

UPDATE /
"Trădătoarea" Shakira, invitată de onoare diseară, la finala Cupei!

UPDATE /
Hotelul lui Real Madrid e un adevărat buncăr! Iată ce program au avut granzii Spaniei înainte de finală! FC Barcelona şi Real Madrid au avut grijă de orice detaliu

Între Pep Guardiola şi Jose Mourinho s-a creat o adevărată rivalitate în ultimul sezon. Astăzi se împlineşte un an de cînd cei dor s-au întîlnit în turul semifinalelor Ligii Campionilor, cînd Interul portughezului a învins Barcelona cu 3-1. Finala Cupei Spaniei este diseară la ora 22:30 şi este transmisă în direct de DigiSport şi liveTEXT pe GSP.RO

În sezonul trecut de Liga Campionilor, Mourinho provoca surpriza competiţiei eliminînd pe FC Barcelona după o dublă manşă, cu scorul general de 3-2. Mutarea în Spania a portughezului, pe banca celor de la Real, i-a dat prilejul lui Guardiola de a-şi lua revanşa, iar trupa catalană a spulberat în turul campionatului formaţia madrilenă cu scorul de 5-0. În retur, Mourinho a mutat cu Pepe la mijlocul terenului, blocîndu-l pe Messi, iar scorul a fost 1-1.

Diseară este a 7-a întîlnire dintre cei doi, dar nu şi ultima a sezonului. Cei doi se vor mai întîlni şi în semifinalele Ligii Campionilor pentru un loc în finala de pe Wembley.

În acest sezon, cifrele celor sînt apropiate deşi distanţa dintre cele două echipe este de opt puncte în campionat.

Palmaresul general al net în favoarea portughezului, acesta bucurîndu-se şi de cîţiva ani de experienţă în plus. Mourinho a reuşit să cîştige Liga Campionilor de două ori, cu Porto şi Inter, în timp ce Pep a obţinut titlul suprem al Europei o singură dată, cu Barcelona în 2009.

La capitolul întîlnirilor directe, Guardiola conduce obţinînd trei victorii contra lui Mourinho. Două meciuri s-au încheiat la egalitate, iar portughezul a cîştigat o singură dată contra lui Pep.

Meciuri directe între Mourinho şi Guardiola:
Barcelona - Inter 2-0 (2009-2010, grupele Ligii Campionilor)
Intern - Barcelona 0-0 (2009-2010, grupele Ligii Campionilor)
Inter - Barcelona 3-1 (2009-2010, semifinalele Ligii Campionilor)
Barcelona - Inter 1-0 (2009-2010, semifinalele Ligii Campionilor)
Barcelona - Real Madrid 5-0 (2010-2011, campionatul Spaniei)
Real Madrid - Barcelona 1-1 (2010-2011, campionatul Spaniei)

355492-versus2-730x547final.jpg

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (151)
fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  21 Aprilie 2011, 12:06

Hala MADRID!! Nici n-am avut ce fuma din Farselona. De multi ani nu am mai vazut mai slaba ca asta. Numai pasele alea au ramas de ei. As putea sa numar suturile pe poarta de aseara pe degetele de la o singura mana. In doua meciuri nu ati reusit sa dati nici macar un gol, doar dintr-un penalty scos de balerinele alea ale voastre. UN FLEAC, V-AM CIURUIT!!!

vasiu_ioana_loredana
vasiu_ioana_loredana  •  21 Aprilie 2011, 11:44
Postat de chiramihai pe 21 Aprilie 2011, 08:07

Comentariul tău...Nu prea intelegi nimic din fenomenul fotbal agiamiule :)))) Prin daruirea fantastica a jucatorilor realului s-a cistigat meciul nu prin antifotbal !!! Sprintul lui Ronaldo din prelungiri a spus totul despre forta lor fantastica de lupta ! E singura arma cu care poate fii invinsa Barcelona : DARUIRE !!! Si asta nu este echivalent cu ANTIFOTBAL !!! RESPECT REAL !!!

daca "darurirea fantastica a jucatorilor" de care tu vorbeshti este sa iti bagi crampoanele in adversar la fiecare 2 min inseamna ca e mai mult o lupta pe teren...in care unii vor sa faca fotbal si altii lupte..;)

vasiu_ioana_loredana
vasiu_ioana_loredana  •  21 Aprilie 2011, 11:38
Postat de red.blue pe 21 Aprilie 2011, 01:20

a jucat si messi?? unde ...cînd?

:)))))dak a jucat messi¿?tu ce meci ai vazut¿?intrebarea este: a jucat cr¿?sau a intrat in teren numai ca sa dea cu ccapul spre poarta¿?:)))..in fine..nush dc atata bataie de cap..e logic ca nu o sa cashtige unul tot timpul..barcelona a continuat cu tactica ei..si bine a facut ca asta ii caracterizeaza...si cei care spun ca sunt anti-barca..e o tampenie..pt ca este o placere sa vezi un meci al barcelonei..si dak a pierdut aseara, asta nu insemana ca de acum inainte o sa piarda toate meciurile.cred ca barcelona are mai multa putere de "regenerare"si pe madrid il ashteapta valencia, villareal si sevilla in deplasare, asa ca sa vdm..oricum felicitari madridului si Visca el Barca

Vezi toate comentariile (151)
Comentează