INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

O viaţă blaugrana » Barcelona şi-a pierdut socio cu carnetul numărul 1: avea 91 de ani!

Așa arată cererea de a deveni socio. Carnetul l-a primit pe 31 martie 1929 +1   FOTO
Așa arată cererea de a deveni socio. Carnetul l-a primit pe 31 martie 1929

Articol de - Publicat miercuri, 21 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 20 ianuarie 2015 21:17

Susţinător cotizant de la 3 ani, Jaume Descals Sanmarti a fost martor la primul titlu în Primera, întîia Cupă a Campionilor, la succesele echipei lui Guardiola, admirînd staruri de la Kubala la Messi.

Barcelona e în doliu şi diseară, la meciul cu Atletico din turul "sferturilor" Cupei Regelui, va păstra un minut de reculegere. Echipa blaugrana şi-a pierdut posesorul carnetului de socio cu numărul 1!

Jaume Descals Sanmarti, 91 de ani, s-a identificat cu toate succesele clubului, fiind susţinător cu acte de la 3 ani, cînd l-a înscris bunicul. Iar din 2010 devenise cel mai bătrîn socio blaugrana.

A trăit primul titlu de campioană în 1929, a admirat marea echipă a celor cinci cupe, condusă de Kubala, a savurat întîiul triumf din Cupa Campionilor, în 1992, şi s-a bucurat alături de supertrupa lui Guardiola. Dar a şi suferit la înfrîngerile, perioadele de criză şi trofeele ratate de echipa sa de suflet.

O viaţă de esenţă blaugrana, în care a avut doar două meserii: a făcut, pînă în 1962, cutii de carton şi ambalaje pentru parfumuri şi a lucrat apoi într-o fabrică de alcool şi băuturi spirtoase.

72 de trofee a cîştigat Barcelona de cînd Jaume Descals a devenit socio al clubului blaugrana

2010 este anul în care Jaume a preluat carnetul nr .1 de la Josep Boada. Barca are 160.000 de socios

"Ca să-mi înmîneze carnetul cu numărul 1, preşedintele m-a invitat în lojă la un meci. Barcelona a pierdut atunci în Cupă cu Sevilla" (Jaume Descals, fost socio nr. 1 Barca)

"Cel mai mult mi-a plăcut Barcelona celor cinci cupe. Era o încîntare să-l vezi jucînd pe Kubala. El făcea să pară atît de mic terenul" (Jaume Descals, fost socio nr. 1 Barca)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  21 Ianuarie 2015, 10:36

Pentru bosketele angajat la je gsepe, anul 1926 din spaniola se traduce 1929 in romana.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close