INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Mesaj tulburător pentru Diego: „Nu știți ce înseamnă să fii Maradona. Nu avea viață. Nu aș fi vrut să fiu celălalt Diego”

Diego Maradona
Diego Maradona

Articol de - Publicat joi, 05 noiembrie 2020 14:55 / Actualizat joi, 05 noiembrie 2020 15:10

Oscar Ruggeri, 11 ani coechipierul lui Diego Maradona, le cere tuturor să-l ajute pe fostul mare fotbalist, care se reface după o operație la cap.

Maradona a fost operat marți, la clinica Olivos, din Buenos Aires, fiindu-i îndepărtat un hematom care apăsa pe creier. „Suntem uluiți de rapiditatea cu care se reface”, a declarat Leopoldo Luque, medicul personal al lui Diego, anunțând că „nu există complicații și nu va avea sechele neurologice”.

Ruggeri: „Acela nu era Diego”

Oscar Ruggeri, 58 de ani, coleg cu El Pibe de Oro la naționala Argentinei 11 ani, campion și vicecampion mondial cu albiceleștii în 1986 și 1990, a vorbit despre Maradona la ESPN. Un mesaj tulburător.

„În primul rând, a fost o mare greșeală să-l ducă pe Diego pe stadion vineri, sărbătorindu-i ziua de naștere. Nu se simțea bine. El e fericit în iarbă, dar nu era deloc momentul potrivit atunci. Acela nu era Diego. Nu Diego pe care îl știm toți”, a spus cel supranumit El Cabezón („cap mare”), care și-a revenit după coronavirus.

Ruggeri: „Și-ar fi dat viața pentru ele”

„Acest băiat e special. Nu știți ce înseamnă să fii Maradona. În afara terenului, nu avea viață, pentru că nu putea. Era imposibil”, a continuat Ruggeri. „Mi-ar fi plăcut să fiu acel Diego pe care l-am văzut toți jucând. Dar, pentru nimic în lume, nu aș fi vrut să fiu celălalt Diego”.

A dezvăluit că „astăzi, nici nu mai poți discuta cu el. E imposibil să-l suni. Cu câțiva ani în urmă, da. Nu și azi”. În același timp, le-a cerut fiicelor lui „să se strângă și să-i fie alături. Să se ocupe de el. Familia este fundamentală. Să nu uite că și-ar fi dat viața pentru ele”. Și i-a sfătuit pe toți cei din jurul lui să-l oprească, știindu-se că Maradona încă bea foarte mult: „Trebuie să-i spui nu lui Diego, chiar dacă e dureros”.

La final, s-a înclinat în fața lui: „El e cel mai cunoscut om din lume. Ne-am obișnuit să spunem că Papa este, dar Papa i-a sărutat mâna”.

Mesaj tulburător pentru Diego: „Nu știți ce înseamnă să fii Maradona. Nu avea viață. Nu aș fi vrut să fiu celălalt Diego”
Diego Maradona și Oscar Ruggeri

60 de ania împlinit Diego Maradona vineri, fiind sărbătorit pe stadionul Gimnasiei La Plata (este antrenorul „lupilor”)

Dacă Diego ar fi fost sănătos, astăzi ar fi fost președintele FIFA. Ar fi fost înconjurat de toți marii fotbaliști ai lumii. Dar să uităm... Nu este sănătos - Oscar Ruggeri, fost coechipier cu Maradona la naționala Argentinei

VIDEO. Cele mai frumoase goluri ale lui Diego Maradona la Napoli

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Moment uluitor! Ce face Messi pe teren în timpul partidei cu elevii lui Mircea Lucescu

Jucătorii lui Manchester United, făcuți praf după gafa anului: „Ca niște copii de zece ani” » Solskjaer, în pericol de a fi demis! Cine l-ar putea înlocui

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează