INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Părerea unui antrenor francez despre propunerea lui Van Basten de a elimina regula ofsaid-ului: "Un rahat fără margini! Înseamnă că nu înțelegi fotbalul!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 ianuarie 2017 13:59

Christian Gourcuff, tehnicianul lui Rennes, contrează dur propunerile lui Marco Van Basten, care plănuiește o megarevoluție: eliminări temporare, lovituri de departajare de la 25 de metri și eliminarea ofsaid-ului

"E cea mai mare mizerie pe care am citit-o de multă vreme. E un rahat fără margini! Ar fi ca și cum ne-am întoarce în timp, într-o altă eră.

Regula ofsaidului e o dovadă de inteligență. Dacă ar fi scoasă, ar dispărea spiritul colectiv și ar dăuna fotbalului. E o regulă fundamentală, dacă nu înțelegi asta, nu înțelegi fotbalul!"

Christian Gourcuff are 61 de ani și a mai antrenat de-a lungul carierei: Lorient, le Mans, Al-Ittihad sau Algeria.

Ca fotbalist, a evoluat pentru rennes, Guingamp, Rouen, Lorient sau Le Mans.

Christian este tatăl lui Yoann, jucătorul de 30 de ani al lui Rennes, care a mai jucat la AC Milan, Bordeaux și Lyon.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
10206936858197026
Marius Chereja  •  20 Ianuarie 2017, 19:10

Din nou se dovedește că dacă ai fost un mare fotbalist nu înseamnă neaparat că vei fi un bun antrenor/conducător/*** e van basten pe la FIFA, că doar trebuie și el sa ia un ban de undeva. Idioțenie mai mare nu se poate, să vezi echipele că se apără cu fundul în poartă ca la handbal sau la fotbal in sala. Asta ar lipsi sa strice fotbalul că își pun lumea în cap!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rikiriki365
rikiriki365  •  20 Ianuarie 2017, 16:16

Domnul antrenor are drepatate.este singura regula din fotbal care nu trebuie modificata.daca s ar elimina, cred ca un preparator fizic ar fi "suficient" la echipa.rolul antrenorului s ar diminua considerabil.cat despre teoria cu furtul arbitrilor...exista proba video.nu poti compara futsal cu fotbalul.

fangigi
fangigi  •  20 Ianuarie 2017, 16:09
Postat de talpaiadului pe 20 Ianuarie 2017, 14:22

Van Basten are dreptate, fotbalul ar fi mult mai spectaculos si mai curat (foarte multe greseli de arbitraj au legatura cu offside-ul).

Offside-ul exista pt a avantaja echipele cu bani multi! Cum altfel sa-i mai ajute arbitri? Cati adversari ar trebui eliminati pe meci? Asa, nu vede arbitrul offside-ul decat la cine trebuie sa piarda! Exemple sunt cu miile! Cat despre saracu Gourcouff asta, e de rasul curcilor ca el sa critice marea legenda Marco van Basten!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează